Bértárgyalásokat kérnek

2020.01.23. 11:00

Békés demonstráció az anyagi megbecsülésért

Petíciót fogalmaztak meg a magyar kultúra napja alkalmából szervezett demonstrációra.

Nagy-Hankó Krisztina

Anyagi megbecsülésért demonstráltak

Forrás: Kozma István

Az Erzsébet téren tegnap kora este a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének Miskolc városi szervezetei képviseltették magukat.

„A miskolcival egy időben az ország számos pontján tartottak hasonló összejövetelt. A fővárosi eseményen a kultúrában dolgozók átadták petíciójukat az Emberi Erőforrások Minisztériumának – mondta el Csóka Edit kulturális menedzser, a KKDSZ Közművelődési Tagozatának elnöke, a demonstráció főszervezője.

Az utolsó helyen a keresetük

„A kormányzat bérpolitikájának eredményeként 2020-ban ott tartunk, hogy szinte az ágazat összes dolgozója – alapfizetését tekintve – a garantált bérminimumot kapja. A szférában 2008 óta nem történt bérrendezés, a minimálbér és a garantált bérminimum emelésével nemcsak nő, de egalizálódik is a dolgozók bére. Anyagi megbecsülésünk a szakmák között az utolsó helyen van” – tette hozzá Csóka Edit, majd idézett a szakszervezet által fogalmazott követelésekből.

Azonnali bértárgyalást!

Egyebek mellett azonnali bértárgyalásokat kérnek tekintettel az önkormányzati, közgyűjteményi és közművelődési intézményrendszerre. A közalkalmazotti bértábla eredeti arányrendszerét megtartva. Továbbá kiegészítő normatív támogatást a – minimum 50 százalékos – béremelések végrehajtásához még ebben az évben. Az eseményen részt vevő Varga László országgyűlési képviselő felszólalásában biztosította a demonstrálókat, hogy ügyüket felkarolja, és haladéktalanul, feltétel nélkül az Országgyűlés elé viszi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában