szeretetvásár

2019.12.23. 11:00

Egy nagy rendezvény a szeretet jegyében

Karácsonyi szeretetvásárt szerveztek Nagyrozvágyon.

A vásárban

Fotó: NR

A Bodrogköz szívében elhelyezkedő Nagyrozvágy az utóbbi években nem csupán arról híresült el, hogy a régióban elsőként vált levendulás településsé, de arról is, hogy a kis közösségben egyre nagyobb az összetartó erő.

A helyben élőkben egyre nagyobb az igény a közös programokra, az egymásra történő odafigyelésre, amelynek részeként folyamatosan nő a település megtartó ereje. Nagyrozvágy él és élni akar – ezt hirdetik az egymást érő programok, amelyek minden egyes korosztályt egyformán érintenek.

Kemencéstől a piacig

A napokban megrendezett szeretetvásárnak a nagyrozvágyi Kemencés Lugas, valamint a piac területe adott otthont.

A falu lakói nagy érdeklődést mutattak a vásár iránt, kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a vásári forgatagban, még az esős idő sem tántorított el senkit e nemes programtól.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is közösen öltöztették dísz­be Nagyrozvágy fenyőfáját. A vásár és a közös karácsonyfa-díszítés ötödik alkalommal került megrendezésre a településen. A vásáron az óvoda, az iskola, a szomszéd kisrozvágyiak, a Rozvágy-Text Szociális Szövetkezet és a Jó kis hely árusította saját kezűleg készített karácsonyi portékáit, melyek megvásárlásával az adott intézményt támogatták a vásárba látogatók, akik szebbnél szebb egyedi termékekhez juthattak.

Hímzések, ajtódíszek

Kaphatóak voltak hímzett termékek, asztaldíszek, karácsonyfadíszek, mécsestartók, ajtódíszek és sok más egyéb termék. Mindeközben a karácsonyfa is díszbe öltözött, és rengeteg otthonról hozott dísz is ékesíti már. A vásár ideje alatt folyamatos volt a vendéglátás, ahol forró teával, forralt borral, kocsonyával és kemencében sütött mákos és diós bejglivel kínálták a rendezvényre érkező vendégeket.

Délután a Vaga Banda Gólyalábasok társulata Karácsonyváró manók című műsorát láthatták a gyermekek és a felnőttek, amely egy vidám interaktív műsor volt, hiszen a gyermekek is részesei voltak. Nagy sikert aratott a jelenlévők és a gyermekek körében.

A szeretetvásár egy nagy élmény volt, még az esős idő ellenére is, melyre nemcsak a faluból, de a környező településekről is nagyon sokan ellátogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában