jótékonyság

2019.12.17. 14:00

Ajándékoztak a színészek

Osváth Tibor és barátai játékokat és hasznos eszközöket adományoztak a GYEK-nek.

Bájer Máté

Osváth Tibor és barátai az ajándékokkal

Fotó: Vajda János

Hétfő délelőtt adták át azokat a játékokat, plüssöket, takarókat és egyéb ajándékokat a gyermekegészségügyi központban, amelyeket Osváth Tibor színművész barátai segítségével gyűjtött. A a jótékonysági esemény már hagyományosnak mondható: a munkája mellett bohócdoktorként tevékenykedő színész már harmadik éve igyekszik vidámságot hozni a gyerekek életébe magánemberként is. A Miskolci Nemzeti Színház művészei létrehozták a Segítsünk közösen egy mosolyért elnevezésű Face­book-csoportot, itt várták a felajánlásokat, pénzadomány formájában.

– Az összefogás helyileg szerveződött, de az ország minden területéről érkezett felajánlás – meséli Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze. – Sok kollégám mellett más színházi emberek, operaénekesek is küldtek adományt, mert szerették volna támogatni a gyerekeket. Számukra nem volt fontos, hogy melyik kórházba érkeznek majd az ajándékok, ami lényeges, az a gyerekek mosolya.

Osváth Tibor a beérkezett összegből az interneten keresztül szerezte be a játékokat.

– Kiválasztottam, mire van szükség, a különböző webáruházak pedig postázták a tételeket. Harmadik éve vásárlok így, általában ugyanazoktól a cégektől, így már tudják, milyen célra gyűjtünk, és sokan belecsempésztek a dobozokba néhány plusz­ajándékot is, amelyekért nem kellett fizetnünk.

Mindenkire gondoltak

Zömében gyerekjátékok kerültek az asztalokra, ahonnan a kis betegek kiválaszthatták a szívüknek legkedvesebb darabokat. Mivel több korosztálynak vásároltak, így Osváth Tibor szerint mindenki megtalálhatta a neki tetsző vagy számára hasznos ajándékot. A játékokat természetesen hazavihették a gyerekek, azonban érkeztek olyan dolgok is, amik nem a karácsonyfák alá kerülnek majd.

– Hoztunk mosó-, szárítógépet, mikrót – hogy a szülők meg tudják melegíteni az ételeket –, műanyag asztalokat és székeket a társalgóba, porlasztókat, pulzoximétereket, rengeteg pelenkát és plédet, szóval valóban színes palettát sikerült összeállítani.

Jótékonyságban gazdag év

– Tavaly a szezonalitás nagyon erőteljes volt; az év első kilenc hónapjában inkább csak szórványosan érkeztek felajánlások, a karácsonyi időszak azonban akkor is nagyon intenzívre sikerült – tájékoztatott dr. Révész János főigazgató, aki hozzátette, hogy idén ez a struktúra teljesen megváltozott. – Gyakorlatilag folyamatosan érkeztek a különböző adományok. Nem szeretnék számosítani, de idén – a tavalyihoz képest – a felajánlások száma megötszöröződött. Nyilván az ünnepek környéke most is kiemelkedő időszaknak számít ezen a téren, de az egész év gazdag volt jótékonyságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában