robotikaoktatás

2019.11.28. 09:30

Új robotokat kaptak

A Rotary Club Miskolc-­Tapolca tagjai személyesen vitték adományaikat a Herman Ottó Gimnáziumba.

Novák Krisztina

Volt öröm a Herman Ottó Gimnáziumban

Fotó: Ádám János

A Rotary Club Miskolc-Tapolca célul tűzte ki a robotikaoktatás támogatását a miskolci régióban. Az adomány ünnepélyes átadására szerdán került sor a robotika szakkör informatikatermében. A Herman Ottó Gimnáziummal a klub régóta jó kapcsolatot ápol, hiszen egyike azoknak a középiskoláknak, amelynek mesterségesintelligencia-oktatás területén végzett munkája kiemelkedő.

Folytatódik a projekt

– Klubunk – a középiskola alapítványa által korábban beszerzett robot mellé – három Lego robotika programozási egységcsomag beszerzéséhez nyújtott segítséget. Így az iskola minél több tehetséges diákja csatlakozhat a szakkör munkájához. A gimnáziumban koncentrálódó szürkeállomány, párosítva az új eszközparkkal, biztosan csodálatos eredményhez vezet – tájékoztatott dr. Apáti Pál, a Rotary Club regionális alkormányzója.

– A szakkörbe hatodik-hetedik osztályos diákok jelentkeztek, és az első robotunkkal is jó eredményt értünk el a World Robot Olympiad versenyen. Fontos, hogy programozást taníthatunk ebben a formában is, mert azok a programozási elemek itt is megvannak, mint a klasszikus programnyelvekben. A diákok azonnali visszacsatolást kapnak, hogy amit csinálnak, az hogyan működik, továbbá egyfajta kitartásra is neveli őket – informált Fehérvári Dávid matematika–informatika szakos pedagógus.

Dr. Papp Kálmán, a Miskolc-Tapolcai Rotary Klub elnöke elmondta, folytatják a projektet, hogy még több segítséget nyújthassanak a robotika területén az iskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában