Bőcs

2019.11.19. 12:00

Új neve van a bőcsi tanintézménynek

A névadó eseményen számos előadást tartottak.

Serfőző László

Helyi diákok műsora az ünnepségen

Fotó: Serfőző László

Bőcs tanintézményének ugyan szeptember 1-től neve a Koncz József Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a hivatalos névadó ünnepséget november 13-án, a magyar nyelv napján és a jelenlegi iskola építése kilencvenedik évfordulóján tartották meg a település faluházában. A tanintézmény Bőcs szülöttének, a nem túl régen elhunyt Koncz Józsefnek, a kiváló pedagógusnak, a Hernád festőjének a nevét vette fel.

Maradandó értéket

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő jegyezte meg beszédében, hogy számára mindig tiszteletet vált ki, ha egy település olyan személy nevével fémjelzi bármely intézményét, aki elismerést szerzett közösségének.

– A vezetéknév azonosságán kívül semmilyen rokoni szál nem köt a névadóhoz, azt azonban tudom, hogy pedagógusként maradandó értékeket hagyott maga után Miskolc és Sátoraljaújhely középiskoláiban is – mondta.

Az eseményen számos előadást tartottak – egyebek mellett – Bőcs oktatásának, magának a szakközépiskolának a történetéről, majd Nagy László polgármester méltatta Koncz József életét. A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Koncz Józsefné Márta néni, a névadó özvegye; az ünnepi programot helyi diákok kulturális műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában