Miskolc

2019.11.10. 20:34

Prima díj: a megye legjobbjai

A Miskolc Dixieland Band, Gecse Attila lelkész és a Zemplén Néptáncegyüttes vett át megyei Prima díjat.

Nagy-Hankó Krisztina

Prima díj: a megye legjobbjai

Fotó: Ádám János

A díj jelöltjeit tíz kategóriából választották ki, közülük hárman kapták meg az elismerést, a Miskolc Stee­lers pedig közönségdíjban részesült. A Miskolc Dixieland Band a Magyar zeneművészet kategóriában nyerte el a Príma díjat. Az együttes vezetője, Balla Miklós elmondta, hogy az a legnagyobb elismerés, ha az ember itthon kap díjat, az többet ér mindennél. Fennállásuk 29 éve alatt a térség és az ország egyik legismertebb dzsesszformációja lett a csapat, illetve számos külföldi meghívást is kapnak.

Egyedülálló

Gecse Attila teológus, lelkész, oktató, az Erzsébet Hospice Alapítvány alapítója kapta az Oktatás és köznevelés kategóriában a díjat. A pszichiátriai betegek lelki gondozása mellett a Bátor Tábor gyászcsoport vezetője. Beszédében a szeretet és elfogadás fontosságát emelte ki.

Népművészet és népművelődés kategóriában lett Prima díjas a Zemplén Néptáncegyüttes. A régió hagyományait ápoló és feldolgozó, saját koreográfiákon keresztül bemutató világhírű együttes egyedülálló képzési és kulturális tevékenységet folytat.

Értékőrzés

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete minden évben meghirdeti a Prima díjat. A díj célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése.

A Miskolci Nemzeti Színházban megtartott gálán Ádám Imre, a VOSZ megyei szervezetének elnöke köszöntőbeszédében kiemelte, hogy a cél legfőképpen az, hogy ne csak a munkájukkal foglalkozzanak a vállalkozók, hanem lokálpatrióták is legyenek. Hiszen a díj és az ünnep egyfajta összefogás is, az 1-1 millió forint egy része, amelyet a három Prima díjas kap, a vállalkozóknak köszönhető.

 

Ezt követően Tolnai Tibor, a VOSZ elnöke, a Prima Primissima Alapítvány tagja köszöntötte a résztvevőket, majd köszönetét fejezte ki a támogatóknak. Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy ez a díj már hagyománnyá vált. A megyében sok értékteremtő ember él és alkot, akik munkájukkal gyarapítják hírnevünket, ezért az ő sikerük Borsod-Abaúj-Zemplén megye sikere is egyben.

A megye értékei

Veres Pál, Miskolc város polgármestere fontosnak tartja, hogy különböző emberek összefognak egy közös cél érdekében. Több ilyen pozitív példa kellene, hogy ne csak a szörnyűségekről szóljanak a hírek – mondta.

„Borsod-Abaúj-Zemplénre is sok negatív bélyeg ragadt, ezúttal azonban megmutathatjuk, hogy a tudomány, a művészet és a kultúra területén is kiváló teljesítményt tudnak nyújtani a megyénkben élő emberek” – fogalmazott a polgármester.

2005-ben döntött arról az alapítvány, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozóknak díjakat adnak át, ezen a napon hat cég képviselője kapott elismerést. Demján Sándorné, a díj megálmodójának özvegye visszaemlékezett rá, hogy amikor férje 17 évvel ezelőtt megalapította a díjat, az volt a célja, hogy a művészeti, kulturális és tudományos élet képviselői elismerésben részesüljenek, tehetségük közismertté váljon.

A est két házigazdája Jancsó Dóra és Görög László színművész volt, a kulturális élmény felelőse pedig – ezúttal rendezői szerepben – Seres Ildikó, aki színvonalas produkciók sokaságával kápráztatta el a közönséget.


A további díjazottak

– Az Év Építőipari Vállalkozása a Torkrét Bau Kft., az Év Vállalkozója Szabados Zoltán ügyvezető

– Az Év Kereskedelmi Vállalkozása a BRS Klíma és Gázcentrum Kft., az Év Vállalkozója Körmöczy Zsuzsanna, a cég ügyvezetője

– Az Év Épületgépészeti Vállalkozása a CreativEnergy Kft., az Év Vállalkozója Sedlák Gábor ügyvezető

– Az Év Bányászati Vállalkozása a Perlit-92 Kft., az Év Vállalkozója Farkas Géza ügyvezető igazgató

– Az Év Borászati Vállalkozása a Götz Pincészet, az Év Vállalkozója Götz István ügyvezető

– Az Év Állattenyésztő Vállalkozása a Bio-Goods Kft., az Év Vállalkozója a cég két ügyvezetője, Hajdú Dávid és Horváth Gábor

– Országos Év Vállalkozója díjat vehetnek át Budapesten a decemberi Prima Primissima Gálán az MBM Autó Kft. tulajdonosai, Balogh József és Fekete Károly, valamint az Ózdi Acélművek Kft. tulajdonosa, Max Aicher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában