Miskolc

2019.11.16. 16:00

Négy bizottság lett, de maradt a két frakció

Továbbra is két képviselőcsoportja van a megyei közgyűlésnek: öt ember kell a frakcióalakításhoz.

Szaniszló Bálint

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtök délután rendkívüli ülést tartott, amelyen először letette a képviselői esküjét Pap Zsolt (Jobbik–MSZP–Momentum–Mindenki Magyarországa), aki az alakuló ülésen nem tudott részt venni.

Ezt követően kialakították a bizottsági struktúrát, valamint megválasztották az elnököket, alelnököket, tagokat, valamint a tanácsnokokat.

Elnökök választattak

Az előző ciklusban három bizottsága volt a közgyűlésnek, most pedig négyet hoztak létre.

A Pénzügyi bizottságot Tamás Barnabás (Fidesz–KDNP), a Jogi és Ügyrendi bizottságot Budai Erzsébet (Fidesz–KDNP), a Területfejlesztési és Turisztikai bizottságot Aros János (Fidesz–KDNP), az Önkormányzati, Nemzetiségi és Civil kapcsolatok bizottságot pedig dr. Szemán Ákos (Fidesz–KDNP) vezeti. A tisztségviselők megválasztása után a szakbizottságok nem képviselő tagjai tették le esküjüket.

Nem lesz három csoport

A Demokratikus Koalíció választási listájáról hárman szereztek mandátumot a megyei közgyűlésben, ám a szervezeti és működési szabályzat szerint minimum 5 képviselő alkothat frakciót. A DK-s képviselők módosító javaslatot nyújtottak be, hogy 3-ra csökkentsék a képviselőcsoport alakításának minimumát. A rendkívüli ülésen azonban a javaslat ahhoz sem kapta meg a kellő többséget, hogy napirendre tűzzék. Mindez azt jelenti, hogy a DK három képviselője frakción kívül folytatja munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában