szemétszedési akció

2019.11.23. 13:30

Megtisztították Felsőzsolcát

Szemétszedést szervezett a Felsőzsolcai Önkormányzat az Európai Hulladékcsökkentési Héten.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

„Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!” szlogennel hirdették meg idén az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amelyhez Felsőzsolca önkormányzati képviselő-testülete is csatlakozott szombat délelőtt. A helyszínen jártunk, ahol éppen a temető melletti úton tüsténkedtek az emberek.

– A képviselők között felosztottuk a települést kilenc részre és ki-ki a saját csapatával gyűjti a szemetet. Ennek több célja van, egyrészt, hogy a környezetünket tehermentesítsük az illegálisan elhelyezett hulladéktól, másrészt, hogy feltérképezzük, hogy hol vannak olyan nagyobb szemétlerakó területek, ahol a későbbiekben valamilyen beavatkozásra lesz szükség. Mivel a képviselő-testület tagjai a szervező koordinátorai az eseménynek, ezért közben arra is lehetőségünk nyílik, hogy a lakosokkal beszélgessünk, és jobban megismerjük a problémáikat. Az emberek egyébként abszolút nyitottak és nagyon sok fiatal és gyermek is jött, aminek külön örülünk, hiszen a jó példát látva talán őket is a környezettudatosság irányába tudjuk terelni – mondta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában