Miskolc

2019.11.13. 11:30

Imádkoznak Dorináért

Gyógyulj meg! Ezt kívánják a középiskolás lány tanárai és osztálytársai.

Hegyi Erika

Dorina munkáit Rozgonyi Ildikó és Szalay Edit művészetimunkaközösség-vezető mutatja

Fotó: Kozma István

Dorináért az iskolájában is aggódnak, gyűjtést szerveztek a diákok és a tanárok is, hogy ezzel segítsék a gyógyulását. Mint korábban írtunk róla, a 19 éves Bari Dorinát október 13-án súlyos baleset érte a tapolcai elágazásnál. Koponyasérülést, medencetörést és többszörös zúzódást szenvedett. Kezdett jobban lenni, amikor szepszis támadta meg a tüdejét, így állapota romlott, az életéért küzdött. Szülei és testvérei most újra bizakodóak, mert lejjebb ment a láza, már csak hőemelkedése van, de még mindig lélegeztetőgépen van. Dorina szerény körülmények között él édesanyjával, húgával és öccsével. Jelenleg az MSZC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában tanul ötvösképzésen. A középiskola előterében kiállítás nyílt nemrég a művészeti képzésen részt vevő diákok munkáiból. Dorina ékszerei is ott vannak a vitrinben.

Mindenkit megérintett

– Az iskolában is mindenkiben megmozdult a lélek – fogalmaz Mokrai Attila, a Fazola-iskola igazgatója. – Volt osztályfőnöke folyamatosan tartja az édesanyjával a kapcsolatot. Amikor megtudtuk, hogy mi történt a diákunkkal, nagyon megrendültünk. A tantestület és a gyerekek is azonnal gyűjtésbe kezdtek, hogy ezzel segítsük a kórházi kezelés költségeit. Olyan gyerekek is jöttek hozzám, hogy hogyan segíthetnének, akik nem voltak Dorina osztálytársai.

 

Az összegyűlt pénz már itt van, hamarosan eljuttatjuk a családhoz. Nagyon sajnálom, hogy ez történt Dorinával. Milyen is a sors? Egyébként is nehéz helyzetben volt, munkát vállalt a tanulás mellett, és most ilyen rettenetes dolog történt vele, amiből nehezen tud csak felépülni. Bízunk benne, hogy teljesen meggyógyul – tette hozzá az igazgató.

Aggódnak érte

Az iskolában találkoztunk Rozgonyi Ildikóval, Dorina tavalyi osztályfőnökével is, aki lapunknak elmondta: az édesanyja értesítette októberben a balesetről, azóta napi kapcsolatban vannak.

– Dorina állapotáról folyamatosan hírt adok a közösségi oldalon a volt osztálytársainak is. A tavalyi osztály diákjai, akik még mindig az iskolába járnak, mert szakmát tanulnak, rendszeresen érdeklődnek, hogy van. Sokan utaltak pénzt az egyesületnek, hogy barátnőjük minél hamarabb meggyógyuljon. Szeretik, és aggódunk érte. Dorina fontos szerepet töltött be az osztály és az iskola életében is. Szinte minden ünnepségen fellépett, verset mondott, vagy szöveget, mindig lehetett rá számítani. Az osztálytársak nem értik, hogy történhetett ez vele, és várják azt a napot, amikor maga mesélheti el annak az októberi estének a történetét. Mindennap imádkozunk érte. Most beszéltem az édesanyjával, aki elmondta, már kisebb nyomásra állították a lélegeztetőgépet, úgy tűnik, a fertőzést is legyőzte a szervezete, már nincs magas láza – sorolta Rozgonyi Ildikó, majd közösen néztük meg Dorina munkáit a kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában