Ezt írtuk anno 1999-ben

2019.11.21. 07:30

Legyen krematórium. Máshol!

Nem szeretnék, ha a miskolci Szentpéteri kapuban épülne meg.

Lakossági fórumon kérte ki a közösség tagjainak véleményét a megyeszékhely önkormányzata arról a tervről, amely szerint krematórium épülne a Szentpéteri kapuban.

Számításokkal indokolva

A mérsékelt érdeklődés mellett megtartott rendezvényen a jelenlévők általában elfogadták, hogy legyen ilyen létesítmény, de semmiképpen sem a város határain belül – írta meg az Észak-Magyarország 1999. november 18-án.

A környék önkormányzati képviselője szerint nem környezetvédelmi kifogásaik vannak, egyszerűen rossz lelki hatást váltana ki itt egy krematórium. Pszichésen értékelné le a környezetét – fogalmazott.

Ellene érvelt a temetőgondnokság vezetője is. Ő azt az adatot idézte, mely szerint a temetések 27 százaléka hamvasztásos. Az országban már meglévő krematóriumok sincsenek kihasználva, a számítások szerint – hangoztatta.

A Bükk jó lenne(?)

A fórumon írásba is adták, hogy ellenzik a tervet. Belementek viszont az ötletelésbe, hogy hol lehetne ilyet megépíteni. A javaslatok között elhangzott például, hogy a Bükk hegységben keressenek megfelelő helyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában