Önkormányzati választás 2019

2019.11.05. 11:30

A legtöbben újrázni tudtak

Két településen is azonos szavazatszámot kapott két-két jelölt az edelényi járásban.

Horváth Imre

Vécsei István maradt Martonyi polgármestere

Forrás: ÉM

Az Edelényi járás 45 településén is lezajlottak az önkormányzati választások, melynek során történtek meglepetések is, vannak új polgármesterek, ahogy többszörös újrázók is.

Kihívó nélkül

A járás két városa közül Edelényben nem történt változás, ismét Molnár Oszkárt választották meg polgármesternek, aki ezúttal is függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával indult a választáson. Új polgármestere van viszont a járás másik városának, Szendrőnek, ahol a független Dolányi Jánost választották meg. A város korábbi első embere, Tomorszki István csak a negyedik helyet szerezte meg a négy aspiráns közül.

Több olyan település is volt a járásban, ahol nem akadt kihívója a korábbi és újra induló polgármesternek, így könnyedén lett ismét a település első embere Rescsánszki Bertalanné Abodon, Székely Jenő Becskeházán, Tóth Attila Borsodszirákon, Csigó Tibor Debrétén, Slezsák József Galvácson, Bárczi László Komjátiban, Győrfi Gábor Ládbesenyőn, Vécsei István Martonyiban, Rozgonyi Tibor Meszesen, Oláh Lajos Szakácsiban, Brogli Attila Teresztenyén, Doszpoly Lóránd Tornakápolnán és Kisfalusi Imre Viszlón.

Szintén sikerült újráznia a választáson Szabó Zoltánnak Balajton, Fülöp Józsefnek Bódvaszilason, dr. Lénárt Attilának Égerszögön, Varga Istvánnak Hangácson, Boschánszky Ivánnak Hegymegen, Garai Bertalannak Lakon, Molnár Zoltánnak Perkupán, Kiss Bélának Rakacán, Balogh Zsoltnak Szalonnán, Horváth Szilveszternek Szendrőládon, Ötvös Bálintnak Szinen, Üveges Attilának Szögligeten, Holló Istvánnak Szőlősardón, Hermánné Dienes Piroskának Szuhogyon, Szilvai Attilának Tomoron, Beri Tamásnak Tornanádaskán, Krajnyák Dénesnek Tornaszentandráson, Molnár Lászlónak Varbócon és Verebélyi Norbertnek Zilizen.

Újak és döntetlen

Bódvalenkén az előző ciklusban képviselőként dolgozó független Rusznyák Zsolt győzött. Ismét változott a polgármester személye Bódvarákón. A településen 2018. augusztus 26-án tartottak időközi választást, mivel az addigi településvezetőt a bíróság méltatlanság miatt felmentette. Akkor Dámóczi Attila Miklós lett a polgármester, aki azonban október 13-án alulmaradt Képes Lászlóval szemben, így ő lett a település első embere.

Nem is indult Boldva korábbi első embere, Csabai Gyula a választáson, az öt jelölt közül végül Szabóné Tóth Julianna Judit lett polgármester. Szintén új polgármestere van Damaknak Tóth Szabolcs Balázs, Nyomárnak Takács László, Rakacaszendnek Váradi István (itt szintén nem indult a település korábbi vezetője), Szinpetrinek Doszpoly Károly, Tornabarakonynak Molnár János személyében.

Időközi választásra lesz szükség Hidvégardón, ahol Matusz Tamás és Tirpák László egyaránt 117, illetve Irotán, ahol Bencs János és Miklós László 36–36 voksot gyűjtött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában