Kazincbarcika

2019.10.03. 18:30

Színes volt az ősz Kazincbarcikán

Szüreti felvonulás, valamint hagyományőrző és családi programok is várták az érdeklődőket.

Színes ősz címmel rendeztek szüreti programokat a múlt hétvégén Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központ udvarán.

A rendezvény csütörtökön népművészeti kiállítással kezdődött, melyen a Sajómenti Népművészeti Egyesület, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület, a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete és a Gömöri Kézművesek Társulása is képviseltette magát.

A központi program pénteken zajlott. Az érdeklődők a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakának produkciójával hangolódtak a programokra, ami után megkezdődött a szüreti felvonulás: óvodások, általános iskolások és szüleik, valamint a városlakók egy feldíszített lovaskocsi és a Számadó Zenekar felvezetésével indultak el a Mezey-ház udvarára.

A felvonulókat háromtagú zsűri – Pásztor László önkormányzati képviselő, Tokai Edit, a Teljes Életért Egyesület elnöke és Lupaneszku Vivien, a helyi színjátszókör vezetője – értékelte: ők a Százszorszép Tagóvoda csoportjának ítélték a legkreatívabb és legszínesebb felvonuló közösség díját.

Vigalom, táncház…

A szüreti vigalom a Mezey-ház udvarán táncházzal folytatódott, majd Palya Bea és zenekara teremtett igazi szüreti hangulatot zenéjével. A programot tűzzsonglőrshow és fényfestés zárta.

A kiérkezőkre egyéb meglepetések is vártak: többek között népi kirakodóvásár, interaktív mesterségbemutatók, íjászat, szőlőpréselés és mustkóstoló, valamint különleges gasztronómiai kínálat közül válogathattak.

Szombaton elsősorban a családosokat várták: a madár­ijesztőkészítő-verseny és a Csicseri és Borsó zenekar is főként a legkisebbeket köthette le. A háromnapos rendezvényt Micheller Myrtill és Pintér Tibor, valamint a Tóth Vera Quartett fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában