Ózd

2019.10.23. 11:00

Mandátumot kapott a képviselők többsége

Az egyik körzetben megtámadták az eredményt, ezért még nem végleges az ózdi testület összetétele.

A testület többsége már mandátummal rendelkezik Ózdon

Az újonnan megválasztott ózdi képviselők többsége már megkapta a megbízó­levelét a Városházán, ám a 7. számú választókerületben jogorvoslattal éltek, így újraszámolják a szavazatokat. Ez pedig érinti az adott körzetet, emellett pedig a kompenzációs listát is – derült ki a helyi választási bizottság legutóbbi ülésén, amelyen a mandátumok többségét is átadták.

Mustos Lajos, a választási bizottság elnöke hangsúlyozta: az október 13-i esemény Ózdon különleges esemény nélkül, gördülékenyen zajlott le, amiért köszönetet mondott a polgármesteri hivatal dolgozóinak, valamint a szavazókörökben dolgozóknak is.

Az ózdi képviselő-testület alakuló ülését vélhetően a jövő hét első felében tartják meg, de meg kell várni a már említett táblai körzet újraszámolását, hiszen ott Csutor László (Fidesz–KDNP), valamint Bertáné Várnay Ilona (Ózdiakért és Ózdért) között csupán két voks döntött a kormánypárti jelölt javára.

Akik megkapták

Az újraválasztott polgármester, Janiczak Dávid mellett kilenc körzet képviselője kapta meg a mandátumát. A következő öt évben Zsuponyó Anett, Garami György, Angyal Béla, Farkas Péter Barnabás, Kellóné Mezőtúri Márta, Csák Árpád, Váradi József és Fidrus Péter az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben lett önkormányzati képviselő, míg dr. Csúzda Gábor a Fidesz–KDNP színeiben jutott be a testületbe.

Átvehették megbízólevelüket a megválasztott roma és német kisebbségi képviselők. A német nemzetiségi önkormányzat tagja lesz Göncfalvi Éva, Urbán István és Czene Józsefné. A roma nemzetiségi testületet Váradi József, Seres Géza, Harkály Vilmos, Berki Lajos és Mikó László alkotja. Amint a Területi Választási Bizottság a fellebbezés ügyében döntést hoz, a hiányzó mandátumokat is átadják Ózdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában