Sárospatak

2019.09.16. 20:00

Megváltozik a pataki forgalmi rend

Sárospatakon gyorsítani kell a kereszteződésen történő átkelésen.

Sárospatak egyetlen lámpás kereszteződése

Megváltozik a forgalmi rend Sárospatak egyetlen lámpás kereszteződésében. A cél, hogy ütemesebb haladást tudjanak biztosítani.

Sok volt a panasz

Mióta a kiegészítő zöld jelzés, amely a jobbra kanyarodást lehetővé tette a rendőrlámpánál, lekerült a helyéről, sok lakossági panasz érkezett a sárospataki önkormányzathoz.

Mégpedig főleg azért, mert lassabb, nehézkesebb lett az átkelés, hiszen most aki a híd irányába szeretne kanyarodni az Arany János utca felől, annak még az átkelő gyalogosokat is meg kell várnia. Így ha az első autó fordul jobbra, azonnal megfogja a kocsisort. Sárospatak önkormányzata a lakossági jelzések alapján kezdeményezte a Magyar Közút, a rendőrség és a szakhatóságok irányába a forgalmi rend megváltoztatását – erre az engedély megérkezett, közölte Aros János.

Érezhető, hogy több száz autóval van több a városban, megnövekedett az áthaladó forgalom is, ezért gyorsítani kell a kereszteződésen történő átkelésen. Sokak régi álma egy körforgalom, de arra a közlekedési szakemberek szerint nincs lehetőség: túl keskeny a terület, nem maradna hely a gyalogos forgalom számára, és a kereszteződés alatti közművek kiváltása sem tudna megnyugtatóan megvalósulni.

Átprogramozott lámpák

Az önkormányzat azonban úgy döntött, segíti a közlekedést a lámpák átprogramozásával és a forgalmi rend megváltoztatásával.

Ennek értelmében pedig rövidesen az Arany János utca irányából érkezők az alábbiak szerint haladhatnak majd: a híd felé forduláshoz önálló kanyarodósáv alakul ki, az eddigi csak balra kanyarodó sáv kettős szerepet kap: előre és balra is innen indulhatnak majd a járművek.

A Magyar Közúttól a város önkormányzata már megrendelte a kivitelezést – közel 1,5 millió forint – várhatóan rövid időn belül elkészülnek az új forgalmi sávok felfestései, a szükséges tájékoztató táblákkal, kiegészítő jelzésekkel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában