Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.09.03. 18:00

Kerekasztal-beszélgetés a megyeszékhelyről

Milyen társadalmi-­gazdasági hatások befolyásolják a miskolci agglomeráció sorsát? Most kiderülhet.

Pap Gyula

A miskolci belváros légi felvételen

Forrás: Magánarchívum

A Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézetének oktatójaként oktatási tevékenysége mellett szülővárosa, Miskolc és a szűkebb-tágabb környezetében elhelyezkedő települések társadalomföldrajzi, s ezen belül szociálgeográfiai vizsgálatával foglalkozik Bányászné dr. Kristóf Andrea. A „Mit Miskolc adhatott” – a környező településeknek is című rendezvényt a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében tartják 2019. szeptember 11-én 14 órai kezdettel. A szuburbanizáció társadalmi-gazdasági hatásai és következményei a miskolci agglomerációban című kötet szerzője nyitóelőadása után településfejlesztési szakemberek, polgármesterek és egyetemi oktatók részvételével kerekasztal-beszélgetést tartanak.

A folytatásra ösztönözve

„Doktori disszertációmat – amely e könyvem alapja – megalapozó kutatásaimat 2012-ben kezdtem Onga szociálgeográfiai vizsgálatával, a társadalomföldrajzi folyamatok és a társadalmi csoportok sajátosságait tártam fel a kisváros prominens személyiségeire kiterjedő mélyinterjúkkal és lakók kérdőíves vizsgálatával. A folytatásra ösztönzőleg hatott, hogy egyetemi oktatóim elismerései mellett az Országos Tudományos Diákköri Konferencián különdíjjal ismerték el tevékenységemet” – írja a szerző a kötet születéséről.

A könyvtári beszélgetést Uri Mariann, az Észak-Magyarország főszerkesztője vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában