Alsóberecki

2019.09.30. 13:30

Egy kis időutazás a múltba, paszullyal

A krumplilángos és a lecskés paszuly aratta a legnagyobb sikert.

Népszerű volt az alsóberecki stand

A napokban az V. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, a Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárán vett részt kiállítóként Budapesten a Vajdahunyad várában Alsóberecki önkormányzata.

Lecskécs bab, trinidadi skorpió

– Azt nem tudom, mi vezette a válogatókat a kiválasztás során, de annak örülök, hogy elfogadták a jelentkezésünket és bekerülhettünk a kiállítók közé – mondja Emriné Bajnok Zita, Alsóberecki polgármestere. – Talán a sokszínűség lehetett, ami mellettünk döntött, hiszen a közfoglalkoztatás során végzett mezőgazdasági munkák közben nem elégszünk meg azzal, hogy megtermeljük a zöldségeket és gyümölcsöket, hanem változatos formában dolgozzuk fel azokat.

Talán nem tudják sokan, de Alsóbereckiben külön részlegben foglalkoznak a csípős paprikák termesztésével, amelyek közül a legendás jalapeño a legkevésbé „maró jószág”, de megtalálható a faluban a trinidadi skorpió, amely ugyan csak ártatlan növénynek tűnik, de a „harapása” csak edzett gyomornak való.

– A kiállításon bemutattuk az erős paprikákat is, de ott voltak a saját termékeink, a fűszersóink, fűszerolajaink, savanyúságaink. De a legnagyobbat ezen a nemzetközi kiállításon a krumplilángosunkkal és a híres alsóberecki lecskés paszullyal arattuk, amihez helyben gyúrtuk a tésztát. Többen meg is jegyezték, ezzel egy kicsit visszavittük őket a gyerekkorukba – mondta Emriné Bajnok Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában