Miskolc

2019.08.09. 12:00

Ferenczi-csarnok: még romos, gazos

Megkezdődhetne már végre a Ferenczi-csarnok építésének folytatása.

Szaniszló Bálint

Lesz bőven munkájuk a majdani építőknek

Fotó: Kozma István

A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola sportcsarnokának építése PPP-s beruházás keretében 2008-ban kezdődött el egy miskolci önkormányzat tulajdonában lévő területen. Az átadást 2010-re tervezték. A beruházó cég tönkrement, így az építkezés 2011-ben végleg félbeszakadt. Az épület egyre gyatrább kinézetet ölt, romos, környezetét felveri a gaz.

Kivásárolták

A miskolci önkormányzat 2017-ben tűzte ki, hogy megszerezze a félkész épület tulajdonjogát és befejezze a sportcsarnok építését. A Miskolc Holding Zrt. 2018 áprilisában a felszámolási eljárás keretében megvásárolta az ingatlant azzal a céllal, hogy az MVSI Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. fejlesztési programja keretében hasznosítsák.

Multifunkció

A város sportfejlesztési koncepciója szerint az MVSI nem iskolai tornateremként, hanem városi multifunkcionális sportcsarnokként fejezné be az épületet, amely több labdás sportágat (a kosárlabdán kívül futsal, kézilabda, röplabda stb.) ki tud majd szolgálni, mobil lelátókkal pedig mintegy 700 főre bővíthető a befogadóképessége. Az új komplexum kialakítása során fontos szempont a gazdaságos üzemeltethetőség.

Jogi kérdések

Az ominózus félkész sportcsarnok jelenleg azonos telken helyezkedik el a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolával. Hogy a reménybeli pályázati pénzzel és az építkezés folytatásával ne legyen jogi probléma, telek­átalakítással a sportcsarnokhoz tartozó 7288 négyzetméternyi terület önálló helyrajzi számot kapott, és a miskolci közgyűlés döntése értelmében az épület tulajdonjogával már rendelkező MVSI Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. térítésmentesen használatba vette immár a telket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában