Prostitúció

2019.08.10. 17:30

Bíróságra megy az a prosti, akit elfognak

A tiltott prostitúció szabálysértés, a lányokat őrizetbe veszik, írta válaszában a szóvivő.

Hegyi Erika

Az örömlányok zavarják az ott élők nyugalmát (Illusztráció)

Forrás: Illusztráció/Dreamstime

A napokban írtunk a selyemréti lakótelepen élők problémájáról. Egyre nehezebben viselik, hogy környékük örömlányok tanyája lett. Siroki Győző, aki ezen a lakótelepen nőtt fel, öccsével együtt elhatározta, hogy rendet teremt a környéken. Mivel mindketten sportolók voltak, jelenleg pedig edzők, attól sem félnek, hogy a lányokat futtatóik őrzik. Harcuk azonban hiábavalónak bizonyul, mert az „elüldözött” örömlányok vissza-visszatérnek, és újak is érkeznek folyamatosan.

Győző arra is panaszkodott lapunknak, hogy a rendőrség, valamint a miskolci rendészek nem mindig teszik meg a kellő lépéseket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt kérdeztük, mit tehet a rend­őr, ha az utcán prostituáltat lát, és hogy hogyan lehetne megoldani a Selyemréten élők problémáját.

A törvény szerint

A főkapitányság szóvivője felhívta a figyelmünket két jogszabályra (1999. évi LXXV. törvény 7. és 8. szakasza és a 2012. évi II. törvény 172. szakasza), majd hozzátette: „a rendőr elsősorban ezen rendelkezéseknek megfelelően jár el, tehát, ha egy személy tiltott prostitúció szabálysértését követi el, akkor előállítják, majd a Miskolci Rend­őrkapitányság által követett gyakorlatnak megfelelően szabálysértési őrizetbe is veszik és bíróság elé állítják.”

Nem egyszerű dolog

„Egyébként a prostitúció az egész társadalom problémája, amely a jogi kérdéseken túl többek között erkölcsi, pszichológiai, egészségügyi, nevelési, oktatási kérdéseket is felvet, amelynek megoldása nem kizárólag a rendőrség feladata, hanem több szakterületet felölelő, össztársadalmi kihívás” – fogalmazott Janasóczki Attila rendőr alezredes, sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában