Csokoládéfesztivál

2019.08.15. 09:00

A fesztiválok desszertje

Idén tizenkettedszer rendezik meg a Szerencsi Csokoládéfesztivált.

Bánhegyi Gábor

Idén is a csoki lesz a főszerepben

Fotó: Vajda János

Civil kezdeményezésnek indult, és mára már országos hírű rendezvénnyé nőtte ki magát a Szerencsi Csokoládéfesztivált. Az idei tizenkettedik rendezvényt augusztus 22–25. között tartják a hegyaljai városban.

Negyvenezer embert várnak

– Idén megrendeltük a jó időt – mondta mosolyogva az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere. A kijelentés azért jogos, mert tavaly több koncert is elmaradt a fesztiválon a mostoha időjárás miatt.

– Most olyan feltételeket biztosítunk a fellépőknek, hogy csak katasztrófahelyzet miatt maradhat el koncert, de az időjárási előrejelzések azt mutatják, a rendezvénysorozat négy napján kellemes nyári időre számíthatunk, így szeretettel várunk minden csoki- és kultúrabarátot Szerencsre – tette hozzá Nyiri Tibor.

– Maga a fesztivál kétnapos, szombaton és vasárnap lesz megtartva, de idén is lesz mínusz egyedik nap, ami csak a gyerekek körül forog, ekkor mutatkoznak be egy külön fesztiválon a Szerencsi Tankerületi Központ iskolái – mondta a sajtótájékoztatón Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, aki az induláskor az ötletgazdája volt a csokifesztiválnak. – A koncertnap a pénteki nulladik napon indul, majd szombaton és vasárnap minden a csokiról és a kísérőprogramokról fog szólni, amelyek remélhetőleg idén is legalább 35–40 ezer embert hoznak majd a városba. Ami különösen fontos, hogy a Szerencsről elszármazottak itt is találkozhatnak majd az itt élő családtagokkal, barátokkal.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. tulajdonosa elmondta, idén is jelen lesznek a termékeikkel a fesztiválon, és a látogatók kérésére idén a 37-es főúthoz közeli boltjuk is nyitva lesz a fesztivál idején.

Prémium

– A csoki prémiumtermék, ezért igyekeztünk a zenei kínálatot is ehhez a színvonalhoz igazítani – mondta Csider Andor, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője. – Négy színpadon váltják majd egymást a fellépők, a paletta a komolyzenétől a rapen át egészen a rockzenekarokig terjed, és idén újdonságként a Dumaszínház tagjai is megjelennek a fellépők között.

Amit még fontos tudni, a fesztivál ideje alatt a szerencsi belváros egy részét teljesen elzárják a gépjárműforgalom elől. A parkolást idén is segítik azzal, hogy erre a célra megnyitják a volt cukorgyár területét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában