ivóvízellátás

2019.07.02. 08:00

Tartálykocsikkal viszik az ivóvizet a Bükkbe

Az elmúlt hetekben lehullott csapadék több vízszolgáltatónak is gondot okozott.

Tajthy Ákos

Az ivóvízellátást mindenképpen biztosítják

Forrás: ÉM

Egymást érik a vízszállító tartálykocsik a Bükk útjain. A hírek szerint Miskolc több városrészén és bükki településeken is gondot, egészen pontosan jelentősebb nyomáscsökkenést okozott a korábban lehullott nagy mennyiségű csapadék.

A népszerű közösségi portál vonatkozó csoportjaiban elsősorban arról érkeztek hírek, hogy a probléma Alsó- és Felsőhámorban, Berekalján és Ómassán jelentkezett, már ami a MIVÍZ Kft. ellátási területét illeti.

A Miskolc egyes városrészeiben jelentkező nyomáscsökkenésről szóló értesülésünket a helyi polgármesteri hivatal sem cáfolta, akik leszögezték: az a víz, ami a fogyasztókhoz érkezik, továbbra is kiváló minőségű, ami a korábban kiépített online figyelőrendszernek köszönhető.

„Miskolc ivóvizét rendszerint nyolc víztermelő létesítmény, azaz karsztforrás biztosítja. Ezek területe viszont különösen érzékeny a nagy mennyiségű csapadékra. Éppen emiatt épült ki a figyelőrend­szer, mely jelzi az esetlegesen bekövetkező változásokat és biztosítja a további megfelelő, biztonságos üzemeltetést, akár úgy is, hogy az érintett városrészekben a szolgáltató tartálykocsikkal (vízszállítással) pótolja az ivóvizet” – írja a városházi sajtóosztály.

Ilyenkor a város magasabban fekvő és hegyvidéki részein – például Alsó- és Felsőhámor, Berekalja egyes részein, Pereces, Göröghegy, Előhegy, Bodótető, és Bábonyi-bérc – csökkenhet a víznyomás, vagyis a fogyasztó azt érzékeli, hogy a csapból gyengébben folyik az ivóvíz.

A MIVÍZ azt kéri, hogy ha vízellátással kapcsolatos észrevételük vagy bejelentésük van, azt a 06-46/519-339 telefonszámon vagy az [email protected] email címen jelezzék számukra.

Információink szerint hasonló a gond Bükkszentkereszten is, ott a helyi önkormányzat és a szolgáltató Borsodvíz Zrt. azt kérte a lakóktól, hogy az előreláthatólag július 3-áig fennálló vízkorlátozás miatt a vízhiány elkerülése érdekében spóroljanak a vízzel, tehát például ne locsoljanak vagy ne mossanak autót.

Az ÉRV csak segít

Az elmúlt napokban feltűntek a Bükkben az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) tartálykocsijai is. Érdeklődésünkre közölték, a cég szolgáltatási területén nem jelentkezett hasonló gond a víztermelésben és a szolgáltatásban sem.

„Társaságunk a társvízműveknél jelentkező problémák esetében csupán az ivóvíz-szolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében nyújt segítséget egészen a hiba elhárításáig” – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában