Szikszó

2019.07.29. 20:00

Mit tegyünk szélvédőkárnál?

Érdemes a kivitelező cégekhez fordulni a kárigényünkkel.

Építkezés a halmaji körforgalomnál

Aki a hármas úton közlekedik, az láthatja, hogy egész vonalán halad az M30-as autópálya építésének földmunkája, előkészítése, ami miatt több helyen is meg-megállítják a munkások a forgalmat, ugyanis a földmunkák miatt nagy a teherautó-forgalom. Szikszói olvasóink fordultak azzal a panasszal lapunkhoz, hogy ilyen föld- vagy sóderszállító autókról lepattanó kő okozott nekik szélvédőkárt, és most nem tudják, mi a teendőjük.

Keressük a panaszirodát!

„Amennyiben az építkezés közvetlen környezetében, illetve a munkálatok miatt valaki esetlegesen kárt szenved például kavicsfelverődés miatt, akkor ebben az ügyben a kivitelező panaszirodáját kell keresnie” – válaszolta kérdésünkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Ilyen esetekben a károsultnak egyértelműen bizonyítania kell a kárt, annak okát, illetve a károkozást. Minden körülményt fel kell jegyezni és fotókkal, lehetőség szerint videóval, tanúkkal kell igazolni a károkozást. Kárbejelentő lapot kell szabályszerűen kitölteni. A kivitelező a hozzá írásban bejelentett, igazolt káreseményeket kivizsgálja, a vizsgálat eredményéről értesíti a bejelentőt, és jogos kár­igény esetén az elszenvedett kárt megtéríti” – tájékoztatott a NIF.

Két szakasz határán

Mint írják, Szikszó az M30-as autópálya két szakasza határán helyezkedik el, így két kivitelezői panasziroda lehet illetékes az ottani károk esetén. A Strabag projektirodája az m30-a [email protected], míg a Colas-projektiroda az [email protected] email címen érhető el.

 

Kíváncsiak voltunk arra is, hogyan halad az építkezés, milyen munkák vannak folyamatban és melyek következnek a 2022-es átadással tervezett beruházásnál.

„Az M30-as autópálya Miskolc–Tornyosnémeti-beruházás az eredeti ütemezésnek megfelelően halad. A munkaterületen jelenleg régészeti, terület-előkészítési munkák és közműkiváltások zajlanak. A vállalkozók több épületet elbontottak, megnyíltak a bányák, célkitermelők. Folyamatos a szállítóutak építése, egyes szakaszokon megkezdődtek az előkészítő földmunkák, a töltésanyag-­depóniák kialakítása és a nagy tömegű anyagbeszállítás. A kivitelező által készített kiviteli terv egyes részeit már elfogadták, a továbbiak véglegesítése van folyamatban, ezt követheti majd a látványosabb munkavégzés” – válaszolta kérdésünkre a NIF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában