Hello Wood

2019.07.04. 15:00

Hegyaljai hídverők

Július elején ismét a történelmi borvidékre költözik a Hello Wood Építész Mustra alkotótábora.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata Szegilong határában épít borteraszt

Harmadik alkalommal költözik a Tokaji borvidékre július 5–12. között több mint 100 fiatal építész és tervező a Hello Wood szervezésében.

Hét település, tíz alkotás

Az idei Építész Mustra össz­egyetemi táborában hét településen tíz új alkotás születik. Az eddigiekhez hasonlóan 2019 nyarán is a hazai építészképzést nyújtó egyetemek és a Magyar Képzőművészeti Egyetem csapatai mérik össze tudásukat, és kezdenek párbeszédet a régió természeti, kulturális és épített örökségével. A program célja változatlanul az, hogy a diákok és vezetőik választ találjanak a megújulás kérdéseire, felelevenítsék a bor és az építészet kapcsolatát és az Y generáció kreatív energiáival segítsék a régió újjászületését. Nem csupán a környezettel és a helyi közösségekkel lépnek kapcsolatba a résztvevők, de egymással is, a Hello Wood közösségi eseményén az építészek és diákok a közös alkotás folyamatában kötetlen formában beszélhetnek az oktatás és a szakma kérdéseiről és kihívásairól. A program a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács támogatásával, a régió megújításáért végzett munkához illeszkedve valósul meg. A mustrán részt vevő diákok, akiknek egy része már visszajár Tokajba, a szakmai tapasztalatok mellett a térség szeretetét és hírét is magukkal viszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában