jótékonyság

2019.07.29. 14:30

Gyűlnek a kupakok

Sárospatakon már gondolkoznak egy másik gyűjtőedény kihelyezésén.

Bánhegyi Gábor

Folyamatosan gyűlnek a kupakok

Fotó: Bánhegyi Gábor

Sárospatakon a Hild téri játszótéren a napokban egy szív formájú gyűjtőedény jelent meg, amelyben napról napra gyűlnek a műanyag kupakok.

Láttam hasonlót

– Nem saját ötlet, bármennyire is szeretném, ha az lenne – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – Utazásaim során valahol láttam ehhez hasonlót, és már akkor is nagyon tetszett. A történet ott válik kerekké, hogy néhány hónappal ezelőtt egy pataki középiskolás diák kupakgyűjtést kezdeményezett egy Kisvárda mellett élő barátja öccsének megsegítésére, aki oxigénhiánnyal született, és azóta is állandó kezelésre szorul, amely elég költséges. Az önkormányzat akkor rögtön felkarolta ezt a kezdeményezést, és az intézményeinkben azóta is folyamatosan gyűlnek a kupakok. Amikor összegyűlik több zsákkal, akkor elviszem beváltani, és a kapott pénzt eljuttatjuk a rászoruló családnak. Ezután jutott eszembe ez a gyűjtőedény, amelyet láttam valahol, és a kommunális szervezetet megkértem, gyártsanak egyet. A gyűjtőt kihelyeztük a játszótérre, és örömmel látjuk, hogy folyamatosan gyűlnek a kupakok.

A sárospataki polgármester elmondta még, terveznek egy másik gyűjtőedényt is kihelyezni a lakótelepen az óvoda környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában