szeméthegyek a Kassai utcában

2019.07.19. 18:00

Az udvarunkon nem lehet szeméttelep

Megtudtuk, a hulladékkal teli udvar tulajdonosa ellen hatósági eljárás indult.

Hegyi Erika

A hulladékkal teli udvar

Fotó: Ádám János

Nemrég írtunk arról, hogy a Kassai utca 9. szám alatti ház udvarán akkora szeméthegy áll, hogy az még a kerítésnél is magasabb. Erre az egyik olvasónk hívta fel a figyelmet abban a reményben, hogy cikkünk talán segít eme áldatlan állapot megszüntetésében. Elmentünk, megnéztük, és valóban, mi is azt tapasztaltuk, amit olvasónk.

Vas- és műanyag csövek, vízvezeték-szerelvények, használt gáztűzhelyek és -konvektorok, leharcolt hűtőgépek, műanyag ládák, raklapok, furnérlapok és még ki tudja, mi minden kacat tornyosul az ingatlan udvarán. A MÉH-telepnek használt porta igencsak rontja a képet, hiszen a Kassai utca egyébként tiszta, rendezett. Páratlan oldalán családi házak sorakoznak szép, virágos udvarokkal, a páros oldalán társasházak magasodnak. Az ott élők is felháborítónak tartják, hogy valaki MÉH-telepnek használja családi háza udvarát. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket küldünk a miskolci önkormányzatnak. Azt kérdeztük, hogy mit tehetnek az utcában élők, hogy ez az állapot megszűnjön. Működhet-e hulladékudvar engedély nélkül? Ha a rendészek arra járnak, nem kellene-e hivatalból jelenteniük, hogy mit tapasztaltak?

Folyamatban van

Kérdéseinkre a következő választ kaptuk: „A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai a Kassai utca 9. szám alatti ház tulajdonosával szemben 2019 februárjában közigazgatási eljárást kezdeményeztek hivatalunknál a jogsértő állapot megszüntetésére. Ennek eredményeképpen jelenleg is hatósági eljárás van folyamatban. A végzésben megjelölt határidő betartási kötelezettségét a felszólított tulajdonos írásban is vállalta. Ennek határidőre történő meg nem valósulása esetén további végrehajtási szankciók lépnek életbe a tulajdonossal szemben. Az utcában élőknek lehetőségük van bejelentést és/vagy birtokvédelmi eljárást kezdeményezni Miskolc jegyzőjénél.”

Ottjártunkkor a ház tulajdonosával nem tudtunk beszélni, de remélhetőleg a hatósági eljárás következményeként rendet teremt az udvarán. Bár azt nem tudtuk meg, hogy ezt meddig kell megtennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában