Miskolc

2019.07.05. 16:30

A törvényszék múltját idézték meg

A Miskolci Törvényszék bíróságtörténeti kiállítást és konferenciát rendezett.

Szaniszló Bálint

Dr. Répássy Árpád dr. Pálinkás György bírói talárjával

Fotó: Fotó: Kozma István

A diósgyőri vár lovagterme patinás környezetet biztosított ahhoz, hogy a Miskolci Törvényszék kiállítás és konferencia keretében megidézze a nagy elődök szellemét.

 

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntőjében elmondta, hogy Magyarországon a bíráskodás, a bíróságok munkája nem csupán egy jogi tevékenység, hanem hatalmas kulturális értékeket is rejt magában. Az Országos Bírósági Hivatal nagyon fontosnak tartja, hogy a múlt értékeinek megőrzése és a múltidézés fontos tevékenysége legyen a bíróságoknak, a bíróságokon dolgozóknak.

Méltó évfordulók

„Idén 150 éves a független magyar bíróság, 120 évvel ezelőtt adták át Miskolcon az igazságügyi palotát, amelyben ma is működik a törvényszék. Ez a két évforduló méltó arra, hogy ilyen patinás környezetben ünnepeljük meg a nagyon színvonalas kiállítás és konferencia keretében” – hangsúlyozta dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában