Vihar

2019.06.18. 12:30

Itt hagyta nyomait a vasárnap esti zivatar

Nyárias, de csapadékosabb időre kell készülni a folytatásban is.

Tajthy Ákos

Az avasi lakótelepen egy fa dőlt ki az erős szélben

Fotó: Bujdos Tibor

Heves viharokkal érkezett meg vasárnap este az a front, ami véget vetett a múlt hét kedd óta tomboló kánikulának.

Negyven alkalommal

A vihar miatt bőven akadt dolga a tűzoltóknak: a megyében összesen negyven alkalommal kellett vonulniuk kidőlt fákhoz, leszakított elektromos és távközlési vezetékekhez vagy éppen megrongált háztetőkhöz, kéményekhez. A kárfelszámolás több helyen csak hétfőn jeleződött be – írta közleményében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

 

– A hivatásos és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. A kidőlt fák mellett három esetben az összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítása adott munkát az egységeknek. A műszaki mentések a közúti közlekedésben nem okoztak fennakadást – írták.

Néhány esetben lakóépületben is kár keletkezett. Ilyen volt például Szomolya, ahol lakosságvédelmi intézkedés vált szükségessé a hirtelen lezúduló csapadék mennyisége miatt.

Sérülés nem volt

Csincsénél a vasúti felsővezeték szakadt le, így a tűzoltók száznyolcvan utasnak nyújtottak segítséget. Hozzátették, egyik esetnél sem történt személyi sérülés.

A meteorológusok szerint a nedves, labilis levegő egyelőre marad térségünk felett, így záporokra, zivatarokra a következő napokban is számítani kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában