Jókai-lakótelep

2019.06.20. 09:30

Hamarosan kicserélik az összetört palánkot

A környéken lakók hívták fel rá a figyelmünket, hogy máris használhatatlanná vált a Jókai-lakótelepen április közepén nyolcmillió forintból felújított és átadott kosárlabdapálya.

Horváth Imre

Széttört a kosárpalánk a Jókai-sportpályán

Fotó: Ádám János

A hivatalos szabványméretnek megfelelő B33-as pályát nemcsak a szabadidősport, a kosarazó gyerekek kedvéért építették, hanem komolyabb célokat is megfogalmaztak: a tervek szerint a MEAFC egyik edzője nyílt edzéseket tartana rendszeresen az új pályán.

Másfél hete összetörték

Történt azonban, hogy a palánkot másfél hete összetörték, sokan felháborodtak rajta a közösségi oldalon, hogy vandálok máris tönkretettek egy ilyen szép pályát. Többen azonban szemtanúnak nevezve magukat jelezték, hogy fiatalok rendeltetésszerűen használták a pályát, és egy zsákolásnál robbant be az üveg, ugyanis ebből – vagy hasonlóan viselkedő műanyagból – készült a palánk.

Ami nem pergett ki belőle, azt a környéken élők verték ki és takarítottak össze, ottjártunkkor szalaggal zárták le a pálya bejáratát. Érdeklődtünk az önkormányzatnál is, hogy mi lesz a pálya sorsa. Mint írták: a terület önkormányzati képviselője, dr. Kiss János alpolgármester a probléma észlelésekor azonnal jelezte a kivitelező felé, hogy sürgősséggel szükség van a polikarbonát anyagból készült szabvány kosárlabdapalánk cseréjére. A kivitelező tájékoztatása szerint ez a jövő héten történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában