adomány

2019.06.21. 09:00

Babaruhákat kapott a szülészet

Újabb támogatás érkezett a kórház részére. Most 250 rugdalózót adományoztak a szülészet számára.

Bájer Máté

Az adomány átadásán

Fotó: Ádám János

Szabó Roland, a megyei közgyűlés tagja magánszemélyként segítette adományával a B.-A.-Z. megyei központi kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályát. Hat ajándékcsomagot adott át csütörtökön az osztálynak, melyben az újszülötteknek való tipegők mellett nagy méretű törölközők is helyet kaptak.

„Európa alsó harmadában kullogunk a születések tekintetében. Magyarországon mintegy száznegyvenezres szülésszámra lenne éves szinten szükség ahhoz, hogy újra népességnövekedésről beszéljünk” – véli dr. Nagy Gábor szülész-nőgyógyász főorvos, aki szerint az ilyen felajánlások nagyban javíthatják a kismamák komfortérzetét.

„Érkezett egy megkeresés, így értesültünk arról, hogy az osztálynak szüksége lenne babaruhákra. Nem volt kérdés, hogy segítünk. Feleségemmel mindketten rajongunk a gyerekekért, négyszeres keresztszülők vagyunk, és tervezünk saját kisbabát is” – mondta Szabó Roland, aki párjával együtt átvette a kórház Támogatók Társasága elismerését.

Dr. Révész János főigazgató szerint az ajándékok eszmei értéke számít elsősorban. Az ilyen felajánlások hozzájárulnak, hogy a kismamák kellemesebb élményként éljék meg a szülést.

„Idén ez volt a 33. adomány, amit a kórház átvett” – árulta el dr. Révész János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában