Miskolc

2019.05.07. 14:08

Miskolcon az Országos Bírósági Sportnapok

Az északi régió közös munkájaként elkészült pályamű kiválónak bizonyult.

A Miskolci Törvényszék a Debreceni Ítélőtáblával, a Balassagyarmati, a Debreceni, az Egri és a Nyíregyházi Törvényszékkel közös pályázat benyújtásával szállt ringbe az Országos Bírósági Hivatal elnöke által kiírt, immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Országos Bírósági Sportnapok rendezési jogának elnyeréséért.

Háromnapos

Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke elmondta, hogy az északi régió közös munkájaként elkészült pályamű kiválónak bizonyult, így július 12–14. között Miskolc adhat otthont az OBH támogatásával megvalósuló és három napon át tartó bírósági csapatok közötti küzdelemnek.

A törvényszékek már a pályázat megírása során is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a 2019-ben meghirdetett Megtartó Program hármas egységének, a „karrier–család–egészséges életmód” harmóniájának szellemiségében egy olyan rendezvény születhessen, mely nem csak az aktívan sportoló kollégákat mozgatja meg. A bírák és igazságügyi alkalmazottak szellemi leterheltsége elengedhetetlenné teszi, hogy a szervezetrendszer olyan programokkal segítse a dolgozók kikapcsolódását, melyek biztos feltöltődést nyújtanak a mindennapi munka kihívásainak teljesítése során.

A szervezők a verseny helyszínéül olyan kompakt teret szerettek volna választani, ahol nemcsak a praktikum, de a kényelem szempontjai is érvényesülnek. Így esett a választás a Miskolci Egyetem szabadtéri és fedett létesítményeire, melyek a város zajától mentes, páratlan szépségű környezetbe olvadva biztosítják majd a verseny zavartalan lebonyolítását, lehetőséget adva a kikapcsolódásra is. A tervezett versenyszámok között a klasszikus sportágak – kispályás labdarúgás, kosárlabda, tenisz – mellett már az extrém futás küzdelmében is összemérhetik erőiket a bírósági csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában