Szerencs

2019.05.07. 14:03

Hegyalja tusázói

Szakmák tanulói adtak számot tudásukból Szerencsen.

Serfőző László

Szakmák tanulóival ismerkedett a honatya

Megyénk szakképző iskoláinak tanulói vettek részt azon a Hegyalja Tusa elnevezésű szakmai versenyen, amit a közelmúltban rendezett meg a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaj-Hegyalja kapujában. Az eseményen szakmai tudásukból és kreativitásukból adtak számot a diákok.

Szükség van rájuk

A programot Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, jelenünkben igencsak nagy szükség van jól képzett szakemberekre, az effajta versenyek pedig segítik, előbbre viszik a szakmák iránti keresletet az oktatásban: – Azt kívánom minden tanulónak, találja meg sikerét és örömét az általa választott foglalkozásban.

Nyiri Tibor szerencsi polgármester védnökként jegyezte meg, hogy akinek szakmája van, annak a világ a hazája, hiszen mindenütt el lehet helyezkedni manapság egy jó szakmával. – Csökkent a külföldön munkát keresők száma, többen jönnek vissza, mint ahányan elmennek a szerencse reményében. Mindent a piac dönt el, nagy lehetőségek vannak hazánkban, nem kell messzire menni, Tokaj-Hegyalján is elférnek a mesterek – mondta a polgármester.

Kovács Enikő, a Szerencsi Szakképzési Centrum igazgatója többek között elmondta, tavaly hagyományteremtő céllal rendezték meg a programot, a jelek szerint sikerrel. Az akkori megmérettetésen női szabó, szociális gondozó-ápoló, fodrász szakmák tanulói vettek részt, az idén több vállalkozás jelezte részvételi szándékát a versenyen. Az igényeknek megfelelően bővítettük a kört – mondta Kovács Enikő –, így bemutatkozhattak a villanyszerelő és asztalos szakmák elsajátítói is.

A verseny alatt olyan pályaorientációs workshop állt az általános iskolák tanulói rendelkezésre, amelyen próbára tehették magukat a szakmák kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában