Helyi közélet

2019.02.14. 09:36

Légy az én Valentinom!

Miskolc - Valentinozzunk nyugodtan, hiszen egy szál virág a depresszió ellen is kiváló, tanácsolták riportalanyaink.

Miskolc - Valentinozzunk nyugodtan, hiszen egy szál virág a depresszió ellen is kiváló, tanácsolták riportalanyaink.

A fiataloknak fontos a Valentin-nap, és bíznak benne, hogy van örökké tartó szerelem. Hajtós Márkkal és Oláh Henriettával Miskolc belvárosában találkoztunk szerdán, kézen fogva sétáltak. A szerelmesek napjáról kérdeztük őket, mert kivel is beszélgethetnénk ilyesmiről, ha nem a szerelmesekkel. Kiderül, nekik dupla ünnep február 14-e, hiszen akkor van Henrietta születésnapja is.

Kis meglepetés

– Holnap elmegyünk valahova, úgy ünneplünk majd – mondja Márk. – Jó, hogy van Valentin-nap, és a születésnap miatt számunkra különleges is. Persze nekünk nem csak a nevezetes napok telnek különlegesen, mert igyekszünk minden napot érdekessé tenni. Szerintem ez fontos, így nem szürkül el a kapcsolat – fogalmaz a fiatalember.

Henrietta boldog mosollyal teszi hozzá: – Nekem azért szép a Valentin-nap, mert azzal lehetek, akit a legjobban szeretek. Ilyenkor meglepetést is kapok, de nem szeretem a nagy ajándékokat. Az inkább legyen egy kis apróság, de igazi, személyre szóló figyelmesség. Mi Valentin-nap nélkül is érdekessé tudjuk tenni a napjainkat. Gyakran szervezünk valamilyen közös, érdekes programot. Elmegyünk sétálni vagy úszni. Az a fontos, hogy együtt legyünk! – erősíti meg Henrietta.

Kérdezzük a pártól, mit gondolnak, van örökké tartó szerelem?

Márk mosolyogva válaszol: – Majd kiderül! Eddig úgy néz ki, hogy van.

Egy szál rózsa

A Centrum áruház melletti kis virágüzletben már nagy a készülődés, hiszen Valentin-napra sokan lepik meg párjukat virággal, kis ajándékkal.

– A sztár még mindig a vörös rózsa – tudjuk meg Bodnár Ildikó üzletvezetőtől. – És ami érdekes, Valentin-napra nemcsak a férfiak vesznek rózsát a hölgyeknek, hanem a hölgyek is a férfiaknak. De divatos a színes, tavaszi csokor is. A férfiak szívesen vásárolnak rózsaszirmokat és szappanrózsát, valamint szív alakú kis mécseseket. Mindezt egy romantikus fürdőzéshez vagy vacsorához – sorolja az üzletvezető.

Mint mondja, a hölgyek és lányok előrelátóbbak. Ők már a szerelmesek napja előtt egy héttel betérnek az üzletbe apró ajándékokat válogatni kis szívecskét, figurát, hogy odacsempészhessék például párjuk számítógépe mellé.

Az üzletvezető munkatársa megjegyzi: bár van, aki nem szereti a Valentin-napot, mert azt mondja, hogy külföldről behozott szokás, de véleményem szerint szükség van rá. A magyar emberek egyébként is depressziósak, egy szál virág, egy kis kedvesség, egy szép mosoly mindenki napját bearanyozza.

De mit gondolnak a Valentin-napról az idősebbek? Balogh Tibor már elmúlt ötvenéves, és határozottan kijelenti, őt egyáltalán nem érdekli a szerelmesek napja, de a feleségét sem.

– Szerintem nem az év egy napján kell szeretni a párunkat, hanem az év minden napján, és az érzéseinket ki is kell mutatni. Úgyhogy mi nem valentinozunk – zárja mondandóját Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában