Helyi közélet

2019.02.23. 10:40

Kész van már félmillió kábeldobnyi vezeték Miskolcon

Miskolc - A siker nem jöhetett volna létre, ha nincs folyamatos innováció és kiváló szakemberek.

Miskolc - A siker nem jöhetett volna létre, ha nincs folyamatos innováció és kiváló szakemberek.

A villamosenergia-ipar számára szabad- és szigetelt vezetékeket gyártó FUX Zrt. a hazai piac meghatározó szereplője, és jelen vannak termékeikkel Európa számos országában. Az 1991-ben alapított, kábelgyártással foglalkozó gazdasági társaság üzemében tegnap „legördült” a gyártósorról az 500 ezredik felvezetékelt kábeldob.

Dr. Barkóczi István, a 26 gépsorral és 200 dolgozóval termelő cég vezérigazgatója elmondta: négyen kezdtek 1991-ben, és négymillió forint volt az első év árbevétele. Jelenleg közel 200 dolgozót foglalkoztat a vállalkozás, és árbevételük meghaladja a 13 milliárd forintot. Ez a siker nem jöhetett volna létre, ha nincs jelen a folyamatos innováció, és a kiváló szakemberek. A legyártott vezetékek hossza túllépte a Föld–Hold távolság felét, a 250 ezer kilométert.

„Középtávú célunk pedig a Föld–Hold távolság elérése” – tette hozzá a vezérigazgató.

Fontos szerep

Bihall Tamás, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke kifejtette: fontos, hogy Miskolc gazdasági életében erős kkv-k legyenek jelen. Erre kiváló példa a FUX Zrt., amely stabil, folyamatosan fejlődik, teljesítménye növekszik, amit bizonyít ez az alkalom is.

„A vállalkozás tulajdonosa, dr. Barkóczi István, a kamara általános alelnökeként aktív szerepet vállal köztestületünk munkájában, és részt vesz más munkaadói szervezetek tevékenységében is. A kiemelkedő gazdasági teljesítmény mellett a cég társadalmi szerepvállalása is példamutató, meg kell említeni azt a karitatív segítséget, amelyet a rászorulóknak nyújt” – emelte ki az elnök.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában