Helyi közélet

2019.02.06. 16:03

Az internet veszélyeire készítik fel a fiatalokat Miskolcon

Miskolc - Legjobban kortárs segítők képesek egymást támogatni az internetes zaklatással szemben.

Miskolc - Legjobban kortárs segítők képesek egymást támogatni az internetes zaklatással szemben.

Február 5-e a biztonságos internet napja, ezért a Miskolci Önkormányzati Rendészet mentorképző programot indít diákjai számára. A képzés lényege, hogy a kortársak a saját nyelvükön adják át egymásnak a kérdéssel kapcsolatos fontos információkat. Az alkalmon Csemáné dr. Váradi Erika, a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának docense tartott előadást a cyberbullingről és a sextingről, amit Szűcs Gergely rendőr főtörzsőrmester beszámolója követett. A résztvevő fiatalokat a témához kötődő személyes tapasztalatukról kérdeztük.

Mindenkit érint

A gyerekeket iskolájuk delegálta az előadásra, de mindannyiuknak volt már tapasztalatuk az internet veszélyeiről.

– Később számot kell majd adnunk az osztályfőnöki órán az itt hallottakról. Mivel rendészeti ügyintézőként ta­nulok, a téma nekem szakmába vág, de egyébként is szerettem volna többet megtudni róla. Sok olyan oldal létezik, ami átverés, és csak azért hozták létre, hogy megtaláljanak, vagy lehúzzanak valamivel. Remélem, hogy a képzés során okulhatok majd – osztotta meg lapunkkal Kabai Márkó, a Szemere Bertalan Szakközépiskola Szakgimnáziumának és Kollégiumának diákja.

– Engem is foglalkoztat a téma, eddig keveset beszéltünk róla az iskolában. Őszintén szólva nem szoktam levédeni az e-mailjeimet, postafiókjaimat. Szeretnék erről többet megtudni, mert velem is előfordult már, hogy valaki feltörte a személyes üzeneteimet, és elolvasta a leveleimet. Más stratégiám egyelőre nincsen, mint, hogy gyorsan jelszót változtattam – tette hozzá Lakatos Dzsenifer.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában