Helyi közélet

2019.01.21. 17:14

Lesz saját piacterük a hollóháziaknak is

Hollóháza – Hollóháza a legtávolabbi települése a Hegyköz zempléni oldalának.

Hollóháza – Hollóháza a legtávolabbi települése a Hegyköz zempléni oldalának.

Ez önmagában semmilyen következtetésre nem ad okot, csak pusztán egy földrajzi tény, mint ahogy az is, hogy a Hegyköz szívének számított Sátoraljaújhelytől a hollóháziak vannak a legmesszebb. Ez a távolság sem leküzdhetetlen ugyan, de minek közlekedjen valaki feleslegesen, ha amit keres, azt helyben is megtalálhatja.

Valóra válik az álom

Ha valaki nagyon szeret piacozni, és éppen Hollóházán lakik, annak bizony közlekednie kell, ha a veteményesben nem találja meg azt, amit vásárolni szeretne, mert helyben nincs piac. Ez azonban csak a jelen idő, mert a közeljövőben ez a helyzet is megváltozik, ugyanis az önkormányzat egy nyertes pályázatnak köszönhetően a hegyen lévő Mesepark feletti területen helyi piacot építhet.

– Régóta vártunk erre a lehetőségre – mondja Lovas Adrienn, Hollóháza polgármestere. – Egy kihasználatlan területet néztünk ki erre a célra. Korábban már terveztük, hogy egy sikeres pályázat esetén a Mesepark felett valósítanánk meg a helyi piacot, és még további terveink is lennének azzal a területtel. A mostani pályázatnak köszönhetően összesen 40 millió forintot költhetünk majd el a helyi piac kialakítására.

A tervek szerint a Mesepark feletti területen szabad- és fedett elárusítóhelyeket egyaránt kialakítanának a tereprendezést követően. Mód lesz arra is, hogy akik gépesítve közelítik majd meg a piacot, azokat parkolóhelyek várják majd. A beruházástól azt reméli az önkormányzat, hogy amellett, hogy a helyiek megtalálhatják majd mindazokat a terményeket, amelyeket megszeretnének vásárolni, egy újabb közösségi térrel is gyarapodik majd a település.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában