Helyi közélet

2019.01.25. 15:17

Gondot okozott az utakon a viharos szél és a hó

Miskolc - A folyamatos hóekézés ellenére is több útszakaszon voltak hóátfúvások, hótorlaszok.

Miskolc - A folyamatos hóekézés ellenére is több útszakaszon voltak hóátfúvások, hótorlaszok.

A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően csütörtök délutántól több helyen viharossá fokozódott a szél és esett a hó, amely együtt veszélyes helyzeteket teremtett a megyében.

Az M3-as autópályán Emődtől keletre, az M35-ös autópályán pedig a teljes szakaszon hóátfúvások lassították a közlekedést, a folyamatos ekézés alig látszott, havas, hókásás volt a burkolat estére, tájékoztatott az Útinform. A 3-as főúton Méránál, a 39-es főúton Gibárt és Abaújkér között szintén hóátfúvások megszüntetésén dolgoztak a Magyar Közút munkagépei.

Közel 20 alsóbbrendű úton csak nehezen volt fenntartható a közlekedés, az Abaújszántó Pere közötti út pedig járhatatlanná vált, egy szakaszon lezárták már a délután folyamán. Elzárt település este nem volt az országban. A gyorsforgalmi utak burkolata jobbára sónedves volt, de letaposott havas, hókásás vagy latyakos utakkal is lehetett találkozni a megyében. Sátoraljaújhely környékén hóbordás volt az alsóbbrendű utak burkolata.

A kialakult közlekedési helyzet miatt előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére lapunk mai száma néhány előfizetőnkhöz csak késéssel érkezik meg. Ezért az érintettek megértését kérjük.

ÉM


[related-post post_id="4120500"]

[related-post post_id="4119846"]

[related-post post_id="4119907"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában