Helyi közélet

2018.12.12. 09:26

Jótékony kórházi kreatívkodás Miskolcon

Miskolc - Kreatív délutánnal lepték meg kedd délután az Első Miskolci Lions Klub tagjai a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjában gyógyuló gyerekeket.

Miskolc - Kreatív délutánnal lepték meg kedd délután az Első Miskolci Lions Klub tagjai a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjában gyógyuló gyerekeket.

A négyéves Marci egy karácsonyi képet színezget éppen, Andris pedig a kartonból kivágott fenyőfára ragasztgatja a díszeket. Mindketten lelkesen dolgoznak, valószínűleg most nem a betegségükre és a kórházi kezelésekre gondolnak, hanem arra, hogy karácsonyi ajándékot készítsenek.

A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjában jártunk kedden, ahol az Első Miskolci Lions Klub szervezett a beteg gyerekek számára kreatív foglalkozást. Falucskai Attila, a klub soros elnöke lapunknak elmondta: egyik kiemelt karitatív feladatuk a gyermekek és a hátrányos helyzetűek védelme, támogatása. Az ünnepek közeledtével nem egyszerűen csak mikuláscsomagot vagy karácsonyi ajándékot akartak adni a gyerekeknek, hanem olyan délutánt, ahol közösen tevékenykednek, beszélgetnek, tréfálkoznak a gyerekekkel. Hiszen az a cél, hogy a kis betegek néhány órára kimozduljanak a kórházi környezetből és jól érezzék magukat.

Különleges délután

Marci édesanyja, Fabók Ágnes kiváló kezdeményezésnek tartja a kézműves foglalkozást. Az ő kisfia is nagyon örült neki, pedig ők csak 2 napot töltenek kórházban.

– Azok a gyerekek pedig még boldogabbak, akik szinte egész évben kórházi gondoskodásra szorulnak. Bizony vannak olyanok is, akik az udvarra sem mehetnek ki – mondja az édesanya.

ÉM-HE


[related-post post_id="4076573"]

[related-post post_id="4075531"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában