Helyi közélet

2018.11.22. 13:32

Ingyenessé tennék a múzeumpedagógiát Miskolcon

Miskolc - Az iskolás gyerekek múzeumi programokhoz való hozzáférését erősíti a KultúrBónusz projekt.

Miskolc - Az iskolás gyerekek múzeumi programokhoz való hozzáférését erősíti a KultúrBónusz projekt.

Kísérleti programot hirdetett meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja, KultúrBónusz néven. A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című projekt keretében megvalósuló program célja, hogy növelje a közoktatásban érintett valamennyi csoport, kiemelten a hátrányos helyzetű gyermekek múzeumokhoz való hozzáférését, és erősítse az iskolai területre vonatkozó kulturális alapellátást, az Észak-Alföld és Észak-Magyarország 35 muzeális szervezetének és 40 közoktatási intézményének bevonásával. A kétéves mintaprojektbe bekapcsolódó hatezer általános és középiskolás diák a tanórákhoz és a Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódó, ingyenes múzeumpedagógiai programokon és szabadidős foglalkozásokon vehet részt.

Országos rendszer

Az alsó tagozatos diákok számára kitelepített múzeumpedagógiai programok, úgynevezett Bőröndmúzeum keretében is igénybe vehetők. A résztvevők emellett komplex szolgáltatáscsomagot igényelhetnek, választhatnak hideg élelmiszercsomagot, valamint kérhetik a csoport buszos oda-vissza szállítását. A KultúrBónusz projekt hosszabb távú célja, hogy az eredmények feldolgozásával javaslatot tegyen egy olyan, országos kiterjesztésű rendszer bevezetésére, amelyben minden közoktatásban tanuló diák felé kihirdetnék a térítésmentes múzeumpedagógiát.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában