Helyi közélet

2018.08.22. 09:20

Már a hajrában a József Attila utca felújítása

Miskolc - Végső stádiumához érkezett a József Attila utca felújítása, megújítása, vége a lépésben közlekedésnek és a nagy dugóknak.

Miskolc - Végső stádiumához érkezett a József Attila utca felújítása, megújítása, vége a lépésben közlekedésnek és a nagy dugóknak.

A kivitelező szerint pedig a határidőt is tartani tudják majd, így nem kell attól félni, hogy az iskolakezdés után megnövekedő forgalom problémát okozna.

Jelek és táblák

Ahogy arról többször beszámoltunk, a június 14-én elindult beruházás során a Baross Gábor úti csomópont és a Metro áruház előtti jelzőlámpa közötti szakaszon dolgoznak, az útburkolat mellett a közműszerelvényeket és a kiemelt szegélyeket is kicseréli a Magyar Közút Nonprofit Zrt., de a Sajó-hidat és a buszmegállókat is felújítják.

Aki arra közlekedik, az már néhány napja az új aszfalton gurulhat, méghozzá zökkenő nélkül. Aszfaltozási munkálatot már sehol nem látni, az ideiglenes buszmegállókat szétbontották, a járatok ismét ott állnak meg, ahol már megszoktuk. A buszöblök is megújultak, ahogy arról beszámoltunk, speciális, többrétegű burkolatot kaptak a tetején pályaaszfalttal, hogy strapabíróak legyenek. A Sajó-hídnak is van már új korlátja mindkét oldalon, de ott még dolgoznak a munkások. A Fonoda utcai csomópontig a Metro Áruháztól már az útburkolati jeleket is felfestették, a többi részén az útnak még odafigyelve kell közlekedni, hogy sávon belül maradjon az autó, de már ott sem sokáig.

Érdeklődésünkre a Magyar Közúttól azt a választ kaptuk, a kitűzött augusztus 31-ei határidőt tartani tudja a kivitelező, így akkor befejezik a munkálatokat. Az aszfaltozással elkészültek, jelenleg a burkolati jelek felfestése és a táblák kihelyezése, valamint a híd dilatáció szerkezetét érintő munkák vannak még hátra.

A Fonoda-csomópont nem

Az elkövetkező bő egy hét tehát még az utolsó simításokról szól a 3-as főúton, így nem árt továbbra is odafigyelni, és csökkentett sebességgel közlekedni, hogy elkerülhető legyen a baj. A figyelmeseknek feltűnhetett, hogy a felújítással érintett szakaszon egy jókora rész kimaradt, jelesül a Fonoda úti körforgalommal érintett rész. Érdeklődésünkre a Magyar Közútnál azt a választ kaptuk, a ominózus szakasz nem része a jelenlegi projektnek.

ÉM-HI


[related-post post_id="3947962"]

[related-post post_id="3947937"]

[related-post post_id="3947174"]

[related-post post_id="3891221"]

[related-post post_id="3919255"]

[related-post post_id="3939935"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában