Helyi közélet

2018.08.10. 07:38

Araszolgattunk csúcsidőben a József Attila utcán Miskolcon

Miskolc - Megnéztük, hogyan lehet haladni a felújítás alatt álló miskolci utcán.

Miskolc - Megnéztük, hogyan lehet haladni a felújítás alatt álló miskolci utcán.

Közel két hónapja, június 14-én kezdődött a József Attila út felújítása. A munkálatok – bár a közlekedésileg kevésbé telített nyárra időzítette a Magyar Közút Nonprofit Kft. – felbolygatják Miskolc közlekedési életét, lévén az egyik legforgalmasabb ki- és bevezető útról van szó. Megnéztük, hogy milyenek a haladási viszonyok csúcsidőben.

Most, hogy a munkálatok már javában zajlanak és a belvároshoz közeli szakaszt érintik, kíváncsiak voltunk, hogy a délutáni csúcsban mennyi idő alatt járjuk meg a ki-, illetve a beutat.

Szerkesztőségünktől indultunk el, a Zsolcai kapuból kicsivel 16 óra után. Úgy kalkuláltunk, hogy a munkaidő végén, amikor az emberek hazaindulnak, kitűnően tesztelhetjük a haladási lehetőségeket. Jelenleg a belső sávok a felújítás alanyai, már felmarták őket – egészen a Baross Gábor úti nagy kereszteződésig. A félpályás haladást már az odavezető felüljárónál megéreztük, hiszen 6 perc alatt jutottunk át ezen a szakaszon pár perc helyett.

Stabilan haladtunk

Ugyanakkor klasszikus dugóról nem beszélhetünk. Araszolva, de stabilan haladtunk végig, majd a felüljárót és a kereszteződést elhagyva, relatíve kényelmesen jutottunk ki a városból, mintegy 15 perc alatt.

Visszafelé hasonlóak voltak a tapasztalataink. Az említett kereszteződésig lassabban ugyan, de eljutottunk, ott egy pár perces várakozással szembesültünk – valamint ideiglenes rend­őri forgalom­irányítással.

Hozzá kell tenni, hogy bár tűrhetőek ezek a számok, ha nem légkondicionált autóban utazunk, a kánikulai meleg miatt megszenvedtük volna araszolásunkat. Feltehetően ezt akarták elkerülni azok is, akik a felmart úton haladtak mellettünk zavartalanul, majd egy ponton bekéredzkedtek a járható sávba…

ÉM-KCS


[related-post post_id="3947937"]

[related-post post_id="3947174"]

[related-post post_id="3891221"]

[related-post post_id="3919255"]

[related-post post_id="3939935"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában