Helyi közélet

2018.07.13. 07:56

Meglepetésekkel telt az első év

Miskolc - Többet készülnek a vizsgákra, mint az érettségire, de nagyobb a szabadság.

Miskolc - Többet készülnek a vizsgákra, mint az érettségire, de nagyobb a szabadság.

A gépészmérnök képzésünk a legnépszerűbb, de nagy az érdeklődés a gazdaságtudományi kar iránt is. Egyre nagyobb hangsúlyt helyezünk a szakmai gyakorlatokra, és ami igazán előremutató, az a duális képzés – mondta el érdeklődésünkre Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem tanulmányi szakreferense.

Hiányoznak a keretek

A hallgatókat is megkérdeztük, milyen miskolci egyetemistának lenni. Elsőként a gépészmérnöki karról.

– Energetikai mérnöknek tanulok. Először Debrecenbe szerettem volna jelentkezni, de nem bántam meg, hogy módosítottam. Meg vagyok elégedve az oktatással, bár a gyakorlati dolgokban kaphatnék egy kicsit több segítséget. Érettségi előtt nem számítottam rá, hogy ilyen kemény lesz a matek. Fontos, hogy folyamatosan készüljek az órákra. Itt már nincsenek meg a gimnáziumi keretek, ezért minden attól függ, hogy mennyire tudom magamat fegyelmezni – osztotta meg velünk Kacsó Réka.

Büszkék a hagyományokra

– A Műszaki Anyagtudományi Karra járok, azon belül felülettechnológia, metológia szakirányra, és nagyon szeretem. Az egész egyetemváros különleges hely számomra. A képzéssel elégedett vagyok, bár érettségi előtt fogalmam sem volt róla, hogy mi vár majd rám. Maga az oktatás segít leginkább orientálódni, hogy milyen irányba menjek később tovább. Meglepetésként ért az is, hogy itt ilyen élő a hagyományőrzés, ez nagyon jó dolog. Korábban erről semmit sem hallottam – válaszolta kérdésünkre Demeter Tamás.

– Az én helyzetem valamelyest speciális, mert érettségi után történelemtanár szerettem volna lenni. Édesapám viszont azt kérte, hogy csináljak egy szakmát, mielőtt egyetemre mennék, ezért gázberendezés- és csőhálózat-szerelő lettem, és utána jelentkeztem ide, levelező képzésre a Műszaki Anyagtudományi Karra, kerámia, szilikáttechnológia és hő­energia mérnöknek. A történelemtanári irányt közben elengedtem, mert abban nem tudnék karriert építeni. Az egyetem segítségemre volt az elképzeléseim alakulásában, de a munka világára csak alapjaiban tud felkészíteni. Jó, hogy bevezették a duális képzést, mert az már jóval többet segít az új hallgatóknak – fejtette ki Molnár Tamás.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában