Helyi közélet

2018.07.03. 09:39

Idő előtt távozott a várkapitány Diósgyőrből

Miskolc - Nagy tervekkel érkezett anno Diósgyőrbe, de be kellett látnia, hogy más a realitás.

Miskolc - Nagy tervekkel érkezett anno Diósgyőrbe, de be kellett látnia, hogy más a realitás.

Az egész országot bejárta a hír év elején, mikor korabeli nyelvezettel megfogalmazott hirdetéssel kerestek új munkaerőt a Miskolci Kulturális Központ berkeibe.

Sokan pályáztak

Hazánk számos pontjáról érkeztek a pályázók a Miskolc Holding által tartott válogatásra, ahol végül Kismartoni Péter lett a befutó, aki történész és olasz szakos diplomával rendelkezik, évtizedeket töltött multinacionális környezetben. Korábbi feladatai közé a kommunikáció, a rendezvényszervezés, a marketing, a brandépítés és annak menedzselése tartozott. A januári sajtónyilatkozatai azt tükrözték, nagy lelkesedéssel jött a borsodi megyeszékhelyre a fővárosban élő férfi. Pár hónapja még azt nyilatkozta, mindent megtesz azért, hogy turisztikai fellegvárrá nőjön a szóban forgó erőd, mégis rövidre sikerült miskolci pályafutása: a napokban távozott a várból és a városból.

Másra számított

– Sajnálom, de így kellett döntenem. Nagy tervekkel érkeztem, de be kellett látnom, más a realitás. Nem várkapitány, történész, hanem hadi­tornász kell ide sajnos, de nevezhetjük hagyományőrnek, középkori fegyverest újrajátszónak, hadiéletmód-­bemutatónak, nincs erre egységes terminológia – sorolta Kismartoni Péter arra utalva, hogy eredeti elképzeléseihez képest csak kirakat-pozíciót töltött be és nem kapott elegendő mozgásteret, nem önálló döntésekre jogosult kulturális szakemberként, hanem jelmezes alkalmazottként dolgozhatott csupán.

– Más elképzeléseink voltak a vár vezetésével és funkciójával kapcsolatban – tette hozzá.

A szezon közepén

Kerestük a kulturális központ vezetőjét, Tallósné Novák Irént is, de nem kívánt nyilatkozni. Mindössze annyit mondott, hogy nem Kismartoni Péter mondott fel, hanem közös megegyezéssel ért véget a férfi munkaviszonya. Az igazgató szerint nincs ebben semmi rendkívüli, hisz nem mindenki viseli jól az ilyen munkakört, ahol gyakran hétvégén, ünnepnapokon vagy éjjel is dolgozni kell, miközben mások pihennek, szórakoznak és kikapcsolódnak.

A szezon még javában tart, pár hét múlva kezdődik a Középkori Forgatag, egyelőre nem tudni, hogyan pótolják a várkapitányt, vagy hogy akarják-e pótolni egyáltalán.

JA


[related-post post_id="3769683"]

[related-post post_id="3739734"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában