Helyi közélet

2018.05.27. 13:22

Szebb környezet kalákában Miskolcon

Miskolc - Közösségi falfestés segítségével szépült a Testvérvárosok utca.

Miskolc - Közösségi falfestés segítségével szépült a Testvérvárosok utca.

A Dialóg Egyesületet a Testvérvárosok úti körzeti gyermekrendelő egyik orvosa, dr. Stunya Edina kérte fel, segítsenek abban, hogy a rendelő bejáratával szemben lévő támfalra egy igazán izgalmas, vidám rajz kerüljön, amelyet Török Eszter grafikus megtervezett. A közösségi falfestés egyik célja, hogy összehozza a környezetükért tenni akarókat, másodsorban pedig az, hogy azokat, akik a gyermekrendelőt felkeresik, már eleve a szép rajzok látványa fogadja. De fontos az is, hogy a támfalra ezentúl úgy tekintsenek az arra járók, mint közösségük munkájára, és vigyázzanak rá és környezetére egyaránt.

Így hét az egyesület közösségi falfestést szervezett szombatra, amelyhez bárki csatlakozhatott. A festésben részt vettek többek között környékbeli iskolások, lakosok, a Lévay József Gimnázium tanulói csoportja önkéntes munka keretében. A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete is csatlakozott a közösségi festéshez, hangsúlyozva az önkéntes munka jelentőségét, amely tevékenységeinek egyik alapvető mozgatórugója, az akcióban való részvételt a Mozduljunk Együtt Alapszervezet tagjai vállalták.

Az eszközöket Eperjesi Erika, a körzet önkormányzati képviselője biztosította és Kiss Gábor vállalkozó is segítette a munkát.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában