Helyi közélet

2018.04.29. 19:05

Háry János teljesen elvarázsolta a diákokat

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ezen a héten még beküldhető a zenei totó. Érdemes játszani az értékes nyereményekért!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ezen a héten még beküldhető a zenei totó. Érdemes játszani az értékes nyereményekért!

A 2017/2018-as zenei évad sem telt el ifjúsági koncertek nélkül. A Filharmónia Magyarország szervezésében 2 turnusban – ősszel és tavasszal – összesen 21 koncertet adott a Miskolci Szimfonikus Zenekar az általános és középiskolás korosztálynak Hetvenkedő Katona címmel.

Közel 10 ezer diák vett részt Miskolcon és környékén az Ifjúsági hangversenyeken. A koncertek témája idén a nagyot mondó obsitos, Háry János élete volt, akit Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház Déryné-díjas művésze alakított a színpadon. A színművész sok humorral átszőtt és a rögtönzést sem nélkülöző előadásmódja teljesen elvarázsolta a gyerekeket.

A Balázs Győző Református Gimnázium növendékei és tanárai keze munkáját dicsérik a különleges homokanimációk, amelyek látványvilágukkal még színesebbé, komplexebbé tették az ifjúsági hangversenyeket. A miskolci iskolák és a Művészetek Háza mellett Ózdra, Mályiba, Mezőcsátra és Edelénybe is „elutazott” Háry János és a miskolci zenekar. A sorozat dirigense a fiatal és sokoldalú Báthori Lóránt volt.

Kvízjáték

A Miskolci Szimfonikus Zenekar minden évben ismeretterjesztő kvízjátékot hirdet a fiatal közönség számára. A totót a zenekar hivatalos weboldalán (www.mso.hu), regisztráció után tölthetik ki a diákok. A legügyesebbek értékes nyereményekben részesülnek a következő évad első ifjúsági koncertjén. Az idei kvízjáték már javában zajlik, várják a helyes megfejtőket. A verseny tétje egy okostelefon, egy tablet és egy bluetooth fejhallgató! A játék időtartamát meghosszabbították egy héttel a szervezők, így április 27-ig várják a játszani vágyó fiatalokat a www.mso.hu oldalon.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában