Helyi közélet

2018.04.29. 18:06

A Cirkuszhercegnő mércéje a Marica grófnő

Miskolc - A Margitszigeten mutatják be először a miskolci színház új évadába szánt nagy­operettet.

Miskolc - A Margitszigeten mutatják be először a miskolci színház új évadába szánt nagy­operettet.

Szokatlan módon ajánlotta a közönség figyelmébe készülő, a miskolci színpadra a 2018/2019-es évadban kerülő új előadását a színház.

„Közös gyermek”

A héten a sajtó jelenlétében tartották az új produkció születését indító olvasópróbát.

A felfokozott érdeklődést az is indokolhatja, hogy a Cirkuszhercegnő a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház „közös gyermeke”, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében látható majd először. De nem csak a fővárosi bemutatkozás miatt téthelyzet ez a teátrum társulata számára. Béres Attila színházigazgató az olvasópróba kezdetén arról beszélt: a minőségből nem engedhetnek. A mérce ebből a szempontból a lassan véget érő színházi szezon operettbemutatója, a Marica grófnő, és hogy mit jelent, ha ennél lejjebb nem adhatják, ez az idei rendkívüli sikerre utal.

A két előadásban közös egyébként, hogy mindkettő rendezője Szabó Máté. Ő pedig azt árulta el, hogy a Cirkuszhercegnő egyebek között attól is különleges lesz majd, hogy az előadásban valóban megelevenedik a cirkusz világa – bűvészmutatványokból az olvasópróba közönsége is ízelítőt kaphatott. Kálmán Imre nagyoperettje a két világháború között, német nyelven íródott, „andalító, de fordulatos történet, melyben a cirkusz világa mögött felsejlik az arisztokrácia vonzó, de rejtett hazugságoktól sem mentes titokzatos élete, a tét pedig nem más, mint a mindent elsöprő és felülíró szenvedély, a tiltott, vágyott, de az életben meglehetősen ritka boldogság megtalálása” – összegzi a művet a miskolci színház.

A budapesti bemutató 2018. július 20-án és 21-én lesz, Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével. A miskolci előadásokban – szeptembertől – Eperjesi Erikát és Szőcs Arturt is láthatja majd a Miskolci Nemzeti Színház publikuma.

- ÉM -


[related-post post_id="3839766"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában