Helyi közélet

2018.03.05. 16:47

Csillogó ásványok Miskolcon

Miskolc - Hétvégén 36. alkalommal rendezték meg a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált, amely hagyományosan a Miskolci Egyetemen várta az érdeklődőket. A fesztivál ma már nemcsak szakmai, hanem családi program is.

Miskolc - Hétvégén 36. alkalommal rendezték meg a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált, amely hagyományosan a Miskolci Egyetemen várta az érdeklődőket. A fesztivál ma már nemcsak szakmai, hanem családi program is.

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a hétvégén már harminchatodik alkalommal rendezték meg a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált. Bemutatkozott a ­fluorit és a Balatonites a két napon.

Tömegrendezvény lett

Amely kapcsán igazából már azt sem lehet leírni, hogy „ahol az ásványok szerelmesei adtak egymásnak randevút”, hiszen a fesztivál már régen több, mint rajongók, gyűjtők hétvégi találkozója, ahol megmutatják egymásnak, hogy milyen újdonságok kerültek a birtokukba az elmúlt hónapokban. Az ásványfesztivál ma már valóban nemzetközi a kiállítók (árusok) és a látogatók tekintetében is, miközben a miskolciak számára hétvégi, családi program, ahol nézelődni lehet, vásárolni és a gyerekek is lefoglalják magukat.

Nézni- és vásárolnivaló ásványban, kőzetben, fosszí­liában, ércben, maradványban pedig nem volt hiány a hétvégén a Miskolci Egyetemen. A szombat délelőtti megnyitó után vetített képes előadást tartott az Ásványbarátok Klubja, majd bemutatkozott az év ásványa a fluorit és az év ősmaradványa a Balatonites. Az idei fesztivál nagy újdonsága és kedvelt programja volt a 3D vetítés hazánk kristálybarlangjairól, amely megtekintésére mindkét nap volt lehetőség. Vasárnap díjmentes ásvány- és drágakő-határozással várták az amatőr gyűjtőket.

Persze idén is volt földtudományi játszóház, szakmai előadások és kiállítások. Így például megtekinthető volt az arizoniai Dudás László Miskolci Egyetemre került adományaiból egy válogatás, vagy éppen a 40 éves budapesti TIT Stúdió Egyesület Ásványbarát Szakcsoportja tagjainak az anyagából készült válogatás is.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában