Helyi közélet

2018.02.18. 11:52

Ostorral űzték a telet Ózdon

Ózd - Télűző ostorcsergetésre várták az érdeklődőket Ózdon a hagyományőrzés jegyében.

Ózd - Télűző ostorcsergetésre várták az érdeklődőket Ózdon a hagyományőrzés jegyében.

A nemrégiben megtartott rendezvényre az egri várvédők és néptáncosok is kilátogattak és volt, akit a betyárok deresre fektetve „csapkodtak meg”: az eseménynek idén már negyedik alkalommal adott otthont a város.

Próbáljuk megmozgatni a kilátogató ­közönséget." Ronyecz Ákos

Igazi télűző

Az Ózdi Néptánc Egyesület táncosaihoz bárki csatlakozhatott, hogy közösen járják a táncot, így néptáncosok, betyárok és nézelődők együtt ropták a IV. Télűző Ostorcsergetésen a nagy parkolóban.

– Próbáljuk megmozgatni a kilátogató közönséget, egy kicsit a népi motívumokat, kis alap táncokat megmutogatni, és akkor hátha kedvet kapnak a nézők, családok és a kilátogató gyerekek – nyilatkozta az ozd.hu-n Ronyecz Ákos, az Ózdi Néptánc Egyesület művészeti vezetője. – Nagyon szeretjük ezt a rendezvényt, mert ez egy igazi régi, télűző ostorcsergetés, amikor az embereknek már kicsit elegük van a télből, és próbálnak fellélegezni alóla.”

Már délelőtt szép tömeg gyűlt össze, hogy a hagyományok jegyében egy kötetlen és izgalmas eseményen vegyenek részt kicsik és nagyok. A betyárok a parkolóból aztán a nézelődőkkel közösen átvonultak a Városház térre, ahol a csergetéssel elűzték a telet. A hagyományőrzés mai rohanó világunkban nagyon fontos. Ezzel a rendezvénnyel melegséget és vidámságot csempésztek a szervezők az érdeklődők szívébe, akiknek nem titkolt céljuk, hogy a következő években tovább folytassák a közösségkovácsoló hagyományt.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában