Helyi közélet

2018.02.14. 16:05

Hétköznapi hősök: közöttünk élnek

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ön kit tart igazi hősnek? Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ön kit tart igazi hősnek? Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését.

Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen most szeretnénk ezt bizonyítani is, éppen ezért keressük azokat a megyénkbeli embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt. Olyanokat, akik arra tették fel életüket, hogy segítsék embertársaikat. Már érkeznek a jelölések szerkesztőségünkbe, mind a hat kategóriában. Két jelöltet ki is választottunk közülük – később a többieket is –, bemutatjuk őket olvasóinknak.

Mindkettőjükre az önkéntes kategóriában érkezett jelölés.

Munka mellett

Ináncsi Gergelyről február elején olvashattak lapunkban. A fiatalember a Zsófi-ReményVár Egyesület elnöke, nehéz körülmények között élő családoknak segít. Élelemmel, ruhával és mással. Nem elégszik meg azzal, hogy a saját és családja élete rendben legyen. Azt szeretné, ha minden gyermek megfelelő körülmények között, szeretetben élhetne a szüleivel. Pedig nem gazdag ember, és nem is időmilliomos.

Az alapítványt három éve hozták létre barátaikkal, közösségi csoportjuknak 1700–1800 tagja van.

„A jótékonysági munkát a főállásom és a vállalkozásom mellett végzem, szabadidőmben. Hogy ezt megtehessem, talán a családi háttér a legfontosabb” – nyilatkozta az említett interjúban lapunknak. A cikkből az is kiderült, munkájához a gyerekek hálája ad további erőt, feltöltődést.

„Amikor csillog a szeme a kisgyereknek, mert először kapott karácsonyi ajándékot, mert a szülei nem tudtak neki soha venni, vagy hogy születésnapjára azt kapott, amit szeretett volna. Néha forintos dolgokkal akkora örömet lehet szerezni a gyerekeknek, hogy az ember azt mondja, minden fáradságot megér.”

Főz, gyűjt, csomagol

Olvasóink másik jelöltje Kovács Gáborné, őt szintén az önkéntesek kategóriájában nevezték. Ő az, aki lapunk minden „Segítünk” felhívására gyártja az ajándékokat. Süt-főz, gyermekruhákat gyűjt, csomagol. Mint például tavaly tavasszal Kenézlőre, ahol egy édesapa neveli egyedül hat gyermekét. Ilonka elárulta nekünk, lapunkban olvasta a család szívszorító történetét, és egy percig sem gondolkodott, hogy segítsen. Akárcsak Magashegyen, ahová szintén ruhákkal, élelmiszerrel, játékokkal érkezett a szintén hatgyermekes, rászoruló családhoz. A háromunokás nagymama, Ilonka korábban lapunknak azt nyilatkozta, az anyagi lehetőségeik ugyan nem túl tágak, de a saját munka mindig jó ötletnek bizonyul az ajándékozáshoz.

Segítsen nekünk!

A hétköznapi hősök tehát közöttünk élnek, segítsen megkeresni és bemutatni őket!

Keressük az – önkénteseken túl – a hétköznapok hős tanárát, javaslatot várunk egészségügyi dolgozóra (ápolóra, asszisztensre, beteghordóra, védőnőre vagy bármely más szakdolgozóra), várunk jelöléseket mentőre, tűzoltóra és rendőrre is.

A jelölés szabályai

Hat kategóriában várjuk olvasóink jelölését. Minden 18. évét betöltött, megyénkben élő lakos jelölhet és szavazhat. Az egyes kategóriákban egy ember csak egy személyt jelölhet, illetve egy szavazatot adhat le (tehát összesen hatot-hatot). Kategóriák: tanár, önkéntes, egészségügyi dolgozó, tűzoltó, mentő, rendőr. A jelöléseket és szavazatokat az Észak-Magyarországból kivágott szelvényen teheti meg.

A jelöléseket interneten is fogadjuk, ezt február 19-ig tehetik meg a www.boon.hu weboldalon, illetve a www.eszak.hu/azeszakhetkoznapihosei címen. A jelölteket az akció során bemutatjuk lapunkban, a kategóriák győzteseit pedig díjátadó gálán köszöntjük majd. A jelölők is értékes ajándékokban részesülnek.

Az akció időtartama március 16-ig tart.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában