Helyi közélet

2018.01.16. 10:00

Miskolc közgyűlése elutasította a Soros-tervet

Miskolc - A megjelent képviselők egyhangúan fogadták el az állásfoglalást.

Miskolc - A megjelent képviselők egyhangúan fogadták el az állásfoglalást.

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése ­hétfő reggeli rendkívüli ülésén ­elfogadta a Soros-tervvel kapcsolatos állásfoglalást. ­Kinyilvánította, hogy ­„értéknek tekinti a kialakult miskolci civil társadalmat, amelynek kiemelt jogvédelmet biztosít, és elutasít minden olyan törekvést vagy kezdeményezést, amely külső eszközökkel ennek megbontására törekszik.” A miskolci közgyűlés ennek fényében „a Soros-tervet, az illegális bevándorlást és a bevándorlásszervező irodák létrehozását, működését elutasítja”.

A közgyűlés a határozatban felhatalmazta dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy az állásfoglalásról a Megyei Jogú Városok Szövetségét tájékoztassa.

A civilek miskolci ereje

A Fidesz és a KDNP frakciók részéről felszólalók egyöntetűen üdvözölték az ­állásfoglalást. Kovács László Fidesz-KDNP frakcióelnök például kiemelte, hogy ­Miskolcon a civil élet jelentős fejlődésen ment keresztül és nincs szükség olyan erőre, amely ezt megbontaná. Molnár Péter, a KDNP ­frakcióvezetője is a hosszú idők óta jól működő, helyi célokra létrejött civil hálózat működését emelte ki. Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy látható, hogy milyen nagy kockázati tényező a betelepítés. Ráadásul a miskolciak már tudják, milyen, ha beilleszkedni képtelenek lepik el a várost.

A Jobbik felszólalói egyetértettek az állásfoglalással, de bírálták a kormányt, mert – mint mondták – befogadja a migránsokat és támogatja magyarországi életterük kialakítását.

A rendkívüli közgyűlési ülés második napirendi pontjaként a testület az április 8-ra kitűzött országgyűlési választásokkal kapcsolatos teendőként megválasztotta a két miskolci központú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságainak tagjait és póttagjait. (A névsorokat keretes írásunkban olvashatják – a szerk.)

Jön az akkumulátorgyár

Zárt ülés keretében volt szó a GS Yuasa cég 8,8 milliárd forintos beruházás keretében építendő miskolci akkumulátorokat előállító gyáráról, amelyhez a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A miskolci közgyűlés a cég letelepedésével kapcsolatos szerződéseket, a befektetésösztönzési támogatást hagyta jóvá.

ÉM-SZB


Választási bizottságok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai:

  • Szádeczki Zoltán, Kerekesné Tóth Edith és Rakaczki Tamás
  • Póttagok:

  • Mikitáné Újjobbágy Erzsébet és Gyulai Iván
  • A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 2-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai:

  • Kiss György, Mariscsák István és Majorosné Szabó Anita
  • Póttagok:

  • Jernei Péter és Nagy Attila

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában