Helyi közélet

2018.01.11. 07:18

Miskolc Holding: Díjemelés helyett vagyongyarapítás

Miskolc - Hét év alatt majdnem megduplázódott a Miskolc Holding Zrt. vagyona.

Miskolc - Hét év alatt majdnem megduplázódott a Miskolc Holding Zrt. vagyona.

„A Miskolc Holding Zrt. vagyona az elmúlt hét évben 100 milliárd forint fölé emelkedett, azaz csaknem megduplázódott a 2010-es 55 milliárdhoz képest” – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Kiss János. Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy a vállalatcsoport ezt az eredményt úgy érte el, hogy nem a lakossági díjak emelésére alapozta vagyonnövekedési stratégiáját, hanem az értéknövelő gazdálkodásra.

Az értéknövelő gazdálkodás révén gyarapodott a vagyon." Kiss János

„A vállalatcsoport tagjai csatlakoztak az országos rezsicsökkentési programhoz, ami azt jelentette, hogy átlagosan 25 százalékkal csökkentek a lakossági díjak – hangsúlyozta az alpolgármester. – Ráadásul közlekedési vállalatunk alapjában nem volt érintett a rezsicsökkentési programban, ennek ellenére 2012. január 1-e óta nem emelkedtek a közösségi közlekedés tarifái Miskolcon.

Dr. Kiss János elmondta, hogy a Miskolc Holding vagyongyarapodása annak köszönhető, hogy a megtermelt jövedelmeket 2010 óta minden esztendőben beruházásokra és befektetésekre fordította. A hatékonyságot jellemzi, hogy míg 2010-ben a Miskolc Holdingnak -346 millió forint volt az eredménytartaléka, addig 2016-ban ez a szám 6 milliárd 115 millió forint volt.

„A vagyongyarapodás egyfelől olyan – a lakosság kényelmét és biztonságát szolgáló – fejlesztésekben testesül meg – a legfontosabbakat említve –, mint az új villamosok, az új buszok, az ivóvíztisztító, vagy a távhőhálózat fejlesztése – emelte ki Kiss János. – Másfelől olyan beruházások jelentik a fejlődést, amelyek a város gazdasági fejlődését szolgálják. Ide tartozik például az iparipark-fejlesztésekkel kapcsolatos valamennyi beruházás. Az ide érkező befektetőnek ugyanis olyan körülményeket kell találni, amely vonzó számára.”

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában