Helyi közélet

2018.01.30. 09:40

Elsüllyedt a tiszatardosi komp, 40 kilométert kell kerülni

Tiszatardos - A tiszatardosi kompot már kiemelték a Tiszából, de közlekedni nem lehet vele.

Tiszatardos - A tiszatardosi kompot már kiemelték a Tiszából, de közlekedni nem lehet vele.

Még december 27-én süllyedt el a Tiszatardos és Tiszalök között közlekedő komp a tiszalöki átjárónál. Azóta a tiszatardosiak élete nem könnyű, hiszen aki dolgozni járt a túlpartra, most csak 40 kilométeres kerülővel éri el a munkahelyét: legközelebb Tokajnál lehet átkelni a Tiszán.

A részletek felől a komp üzemeltetőjénél érdeklődtünk, de ő nem szeretett volna nyilatkozni. A településen viszont megtudtuk, hogy a komppal azért történt baleset, mert a jármű teste kilyukadt. Már évekkel ezelőtt fel kellett volna újítani. A kompot január 10-e körül több napon keresztül tartó munkával tudták csak kiemelni a folyóból. Többen járnak Tiszalökre, az ott található börtönbe dolgozni, most nekik is jókorát kell kerülniük, és cseppet sem nyugodtak, mert a hírekben azt hallották, hogy 3–4 hónap, mire a jármű újra közlekedni tud. Pedig a komp télen is járt, csak árvízi veszélyeztetés idején tartott szünetet.

Négy ember

Varga Sándor, Tiszatardos polgármestere azonban megnyugtatta az embereket. Mint mondta, a komp három-négy hét múlva újra szállíthatja az utasokat. Jelezte: Tiszatardosról négy ember jár dolgozni a börtönbe, ők azok, akik folyamatosan használták a kompot. Laknak a településen vállalkozók is, akik a túlparton végeznek munkát, de nekik nem kell mindennap eljutniuk a Tisza túlpartjára. Tiszatardos többi lakójának a falugondnoki szolgálat segít beszerezni a szükséges gyógyszereket. Élelmiszert viszont lehet vásárolni a községben – sorolta a polgármester.

ÉM-HE


[related-post post_id="3747147"]

[related-post post_id="3729009"]

[related-post post_id="3720601"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában